Avicena considera dafinul unul din cele mai eficiente leacuri in cazuri de dureri in articulatii, apnee, dar si incordare nervoasa. Scoarta si semintele le folosea in tratarea colecistitei si a nisipului in vezica urinara.
Uleiul de dafin
Mod de preparare: se rasnesc sau se sfarama 10 g frunze de dafin (proaspete – 30 g), se amesteca cu 1 pahar de ulei vegetal nerafinat (de in, porumb sau floarea-soarelui), sau cu unt de casa (se poate si cu osanza topita), se pune la macerat timp de o saptamana, intr-un loc fara lumina, apoi se strecoara. O metoda mai rapida: se tine castronelul cu 500 ml de ulei si 90 de frunzulite sfaramate, acoperit cu capac, pe baie de aburi timp de 3 ore.
Tinctura de dafin
Mod de preparare: 50 g frunze se macereaza in 500 ml de alcool dublu rafinat, timp de 14 zile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro