Nelipsite candva din farmacia gospodariilor taranesti, mustarul si hreanul au fost detronate de medicamentele moderne.
1. Radacinile hrean rase se pun intr-un borcan pana se umple o treime. Se completeaza cu alcool alb de 80 de grade. Se lasa la macerat 8 zile, apoi se strecoara, presind amestecul printr-un tifon. Intern, se ia o jumatate de lingurita, de 3-4 ori pe zi, pentru tratarea tusei, guturaiului, gripei. Extern: se aplica pe zonele dureroase pentru tratarea reumatismului.
2.
O radacina de hrean rasa se amesteca cu 4 linguri de miere si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, iar siropul obtinut se amesteca cu resturile fierte. Se iau trei linguri pe zi in: astm, bronsita cronica, afectiuni ale cailor respiratorii.
3. Intr-un litru de vin rosu natural se pun 15 linguri de hrean ras. Se astupa sticla si se lasa la macerat 8-9 zile, dupa care se filtreaza.
Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, este si tonic sexual.
4. Intr-o basma se pun 2 lingurite de hrean ras. Se aplica pe zona fruntii atat timp cat nu apar arsuri. Este un leac clasic pentru sinuzita. Nasul se desfunda aproape instantaneu si incep sa fie eliminate secretii din abundenta, curatindu-se caile.
citeste mai multe aici.
1. Radacinile hrean rase se pun intr-un borcan pana se umple o treime. Se completeaza cu alcool alb de 80 de grade. Se lasa la macerat 8 zile, apoi se strecoara, presind amestecul printr-un tifon. Intern, se ia o jumatate de lingurita, de 3-4 ori pe zi, pentru tratarea tusei, guturaiului, gripei. Extern: se aplica pe zonele dureroase pentru tratarea reumatismului.
2. O radacina de hrean rasa se amesteca cu 4 linguri de miere si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, iar siropul obtinut se amesteca cu resturile fierte. Se iau trei linguri pe zi in: astm, bronsita cronica, afectiuni ale cailor respiratorii.
3. Intr-un litru de vin rosu natural se pun 15 linguri de hrean ras. Se astupa sticla si se lasa la macerat 8-9 zile, dupa care se filtreaza.
Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru prevenirea litiazei renale. Pe termen lung, este si tonic sexual.
4. Intr-o basma se pun 2 lingurite de hrean ras. Se aplica pe zona fruntii atat timp cat nu apar arsuri. Este un leac clasic pentru sinuzita. Nasul se desfunda aproape instantaneu si incep sa fie eliminate secretii din abundenta, curatindu-se caile.
citeste mai multe aici. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro