Leacuri medicinale din brad alb. Ajuta in multe afectiuni si se procura usor

Leacuri medicinale din brad alb. Ajuta in multe afectiuni si se procura usor
Leacuri medicinale din brad alb. Ajuta in multe afectiuni si se procura usor

Bradul alb este un arbore puternic, frumos si inmiresmat, inzestrat si cu proiprietati terapeutice exceptionale.

Scoarta, rasina, cetina si mugurii de brad alb, toate contin substante vindecatoare. Silvoterapia sustine ca bradul este un arbore capabil sa aboarba energia negativa din organismul omului. Uleiurile volatile regasite in frunze si ramuri influenteaza pozitiv afectiunile aparatului respirator.

Ceai de muguri de brad
Acest ceai este un tonic si vitaminizant extraordinar. Este totodata un remediu detoxifiant si expectorant eficient, util pentru cei care sufera de tuse persistenta, raceala, gripa sau afectiuni pulmonare.

Ceaiul de brad scade febra si actioneaza ca un antibiotic natural. Se pun 1-5 muguri de brad la infuzat intr-un litru de apa clocotita, 15 minute. Se strecoara si se beau cate 3 cani pe zi, inainte de masa.

Sirop de muguri de brad
100 g de muguri de brad
200 g de miere
Mugurii se zdrobesc intr-un mojar, se pun intr-un borcan si se toarna peste ei mierea de albine.

Se lasa 10 zile la macerat. Se iau cate 2-3 lingurite de sirop pe zi, pentru tratarea afectiunilor respiratorii, anemie, demineralizare, oboseala.

Macerat de muguri de brad
Acest preparat este recomandat in tratamentul bronhopneumoatiilor cronice.
100 g de muguri de brad, pin si molid
150 ml de alcool de 70 de grade
500 ml de apa clocotita
Mugurii de conifere se zdrobesc si se pun la macerat cu alcoolul 12 ore.

Apoi se toarna peste macerat apa si se lasa intr-un vas acoperit circa 6 ore. In continuare, se prepara un sirop din 325 g de zahar si 500 ml de apa, iar dupa ce s-a racit, se amesteca cu maceratul. Se strecoara prin tifon si se pastreaza in sticle bine inchise, la frigider. Adultii pot lua cate 1-5 linguri pe zi, iar la copiii cate 3 lingurite pe zi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Inhalatii cu brad si musetel
Baia de

abur cu brad si musetel sunt indicate in rinita si sinuzita.
2 linguri de Frunze/ ace de brad
1 lingura de musetel
2 litri de apa
Se pun plantele intr-un vas cu apa la fiert. Se lasa la fiert 10 minute, apoi se strecoara intr-un lighean larg. Inhalatia se face seara, inspirand adanc pe nas aburii emanati.

Bai cu brad
Baile cu brad sunt o adevarata terapie pentru intregul corp: amelioreaza durerile reumatice si articulare, destind articulatii intepenite, ajuta in covalescenta, calmeaza iritatiile pielii, intaresc sistemul nervos si relaxeaza corpul.


300 crengute de brad tinere
2 litri de apa
Crengutele de brad cu tot cu ace se toaca marunt si se pun pe foc cu apa. Dupa primul clocot, se da focul la mic si se lasa inca 20 de minute, apoi se strecoara. Ceaiul se toarna in apa fierbinte din cada. Baia dureaza 15 minute si se face de 2-3 ori pe saptamana.

Impachetari cu muguri de brad
Se opareste o mana de muguri de brad cu apa clocotita, apoi se pun firbinti intr-un tifon, care se infasoara in jurul articulatiilor dureroase.

Deasupra se aplica o folie sau nailon si un material calduros. Se lasa sa actioneze 30-40 de minute, apoi se scoate compresa si articulatia se tine la cald.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Precautii

Desi

preparatele din brad sunt considerate non-toxice, unele persoane pot manifesta alergii la substantele volatile din conifere. Inainte de a urma un tratament cu conifere, cereti sfatul medicului.

Bradul este contraindicat in afectiunile respiratorii cronice, precum astmul bronsic cronic sau silicoza.
Sursa: www.lataifas.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies