Dacă sunteți fani ai ceaiului, trebuie să știți cum se servește corect această băutură. Chiar dacă este consumată simplu sau într-o varietate de combinații, cum ar fi, zahăr, lapte, miere, este o băutură foarte complexă, iar unii oameni preferă să o servească la anumite ore din zi.
Dacă urmează să aveți invitați la ceai, trebuie să aveți grijă la o servire pe măsură a băuturii, iar cel mai indicat este ca în locuința voastră să existe mai multe sortimente de ceaiuri, deoarece gusturile sunt mereu diverse, și sunt șanse foarte mari ca nu toți să aleagă același tip ce ceai.
Ceaiul este una dintre băuturile pe care mulți oameni aleg să o servească, deoarece gustul lui este unul absolut de excepție, iar pe lângă aceste aspecte, se poate combina cu foarte multe alte produse, aroma acestuia fiind diferită de fiecare dată. Iată cum poți servi ceaiul corect!
Citește și: Rețetă de „Prăjitură” cu brânză și bacon. Delicioasă pentru iubitorii de carne!
Citește și: Rețetă de Trufe de ciocolată cu fulgi de cocos, considerate cele mai fine bomboane
Cum se servește ceaiul
Cel mai important ceai este cel verde, iar oaspeții care au așteptări mai mari vor opta întotdeauna pentru el, dar și pentru cel de fructe sau din plante clasice diverse.
Cu toate că pare o bătaie de cap, de fapt, o ședință rapidă de cumpărături rezolvă aceste lucruri și este important să cumpărați și ceea ce vă place vouă.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Virgil Mănescu, expert consultant în etică și protocol, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum se servește ceaiul. El a spus că în momentul în care servim ceaiul întotdeauna începem cu doamnele și servim pe partea dreaptă.
Servirea trebuie să fie foarte înceată, discretă și degajată. Noi trebuie să știm cum să bem ceaiul ca și cum ne-am fi născut pentru acest lucru. Turnăm trei sferturi de ceașcă, iar dacă bem ceaiul îndulcit, următorul pas este să pun zahărul.
După ce am adăugat zahărul, amestecăm în ceai, iar un alt aspect foarte important este atunci când scoatem lingurița din ceașcă să nu se lovească niciodată de porțelan.
„Când servim ceaiul întotdeauna începem cu doamnele și servim pe partea dreaptă. Servirea, în primul rând, trebuie să fie foarte înceată, foarte discretă și foarte degajată. Noi trebuie să facem asta ca și cum ne-am fi născut făcând asta. Turnăm trei sferturi de ceașcă. Dacă bem ceaiul îndulcit, următorul pas este să punem zahărul. După ce punem zahărul, amestecăm în ceai. Când scoatem lingurița din ceașcă, aceasta nu se lovește niciodată de porțelan. Lingurița se pune apoi în față pentru a nu ne deranja atunci când vom apuca de toartă ceașca de ceai”, a menționat consultantul în etică și protocol, Virgil Mănescu.
Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Citește și: Care sunt urmările excesului de portocale
Ce a mai declarat Virgil Mănescu despre servirea corectă a ceaiului
Virgil Mănescu este de părere că laptele se pune peste ceai, iar acesta a venit puțin mai târziu în povestea ceaiului, în perioada Angliei victoriene în care majoritatea a servitorilor stăteau în subsolul marilor case boierești și trebuiau să meargă cu ceaiul până sus la nobili.
„Laptele îl punem peste ceai. Acesta a venit un pic mai târziu în povestea ceaiului. Tot în perioada Angliei victoriene în care marea majoritate a servitorilor stăteau în subsolul marilor case boierești și trebuiau să meargă cu ceaiul până sus la nobili. Marea majoritatea a nobililor foloseau porțelan de calitate, dar oamenii muncii foloseau lut și atunci în momentul în care turnau ceai într-un lut era posibil să se spargă lutul și atunci puneau laptele înainte. Laptele și-l pune fiecare separat. Laptele nu se cere în mod direct”, a mai spus el.
Citește și: Care este ingredientul care nu are ce căuta în cârnații de casă. Acesta va strica gustul și textura
Citește și: Rețetă de Ciuperci umplute. Un aperitiv rapid și sănătos