Desi, in esenta, procesul de gatire a pastelor este foarte simplu, felul in care retetele au fost imprumutate din bucataria italiana si adaptate peste tot in lume a dat nastere la numeroase mituri de gatit.
Chefii pun pastele in apa sarata si, in cateva minute, le transforma intr-un preparat delicios, frumos aranjat in farfurie.
Lectia de chimie: de ce este inutil sa pui ulei in apa in care fierb pastele?Teoria conform careia uleiul ajuta pastele sa nu se lipeasca intre ele ignora o lectie banala de chimie: uleiul si apa nu se amesteca. Astfel, atunci cand in adaugi in oala in care fierb pastele, uleiul “fuge” din apa – se ridica la suprafata si formeaza mici cercuri, pe cand pastele raman in apa, unde fierb linistite. Cu alte cuvinte, nu doar ca uleiul nu imbunatateste cu nimic textura pastelor, dar este si inutil.
Sursa: Foodstory.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro