Daca incerci sa ramai insarcinata, s-ar putea sa te intrebi in ce masura crampele menstruale iti pot influenta fertilitatea.
In general, faptul ca suferi de crampe menstruale nu te va impiedica sa ramai insarcinata, insa afectiunea care provoaca crampele menstruale ar putea totusi sa aiba un impact asupra sanselor tale de a deveni mamica.
Citeste si: Vrei un bebe? Tot ce trebuie sa stii despre metoda temperaturii bazale
Crampele sunt cauzate de prostaglandina, o substanta chimica care se produce in mod natural si care se regaseste in toate tesuturile organismului uman, inclusiv in uter.
Prostaglandina este foarte importanta deoarece are un rol atat in reducerea inflamatiilor, in reglarea temperaturii corporale, influenteaza cresterea celulelor si optimizeaza dilatarea.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
In timpul menstruatiei, prostaglandina face ca musculatura uterului sa se contracte, ceea ce ajuta la eliminarea membranei uterine, iar in timpul nasterii induce contractiile travaliului.
Citeste si: Alergia la praf poate fi evitata. Cum iti feresti copilul de acarieni
Daca nivelul prostaglandinei din corp este prea mare, atunci este posibil sa ai contractii uterine mai intense.
Atunci cand contractiile uterine sunt foarte puternice, se restrictioneaza temporar oxigenarea unei parti a musculaturii, ceea ce duce la crampe menstruale dureroase.
In general, adolescentele sufera de crampe menstruale mai dureroase decat cele ale femeilor adulte deoarece in adolescenta nivelul din corp al acestei substante chimice este mai ridicat, pe masura ce varsta avanseaza,
nivelul scazand si astfel crampele devin mai putin intense ca si durere.Citeste continuarea pe copilul.ro