Sarea este vitala pentru organism, daca formeaza un triunghi perfect cu potasiul si clorul din sange.
In caz contrar, consecinta directa este hipertensiunea.
Principala cauza a accidentelor hemoragice din creier.Sarea, potasiul, clorul si grasimile nesaturate se iau din alimente fara sa fiti constienti de acest aspect. Tot sarea e cea care se adauga, suplimentar, pentru gust, in mancare. Adaosul distruge echilibrul dintre substantele care asigura hidratarea. Iar dezechilibrul afecteaza in principal rinichii, senzorii pentru mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale.
Dr Corneliu Toader Medic, primar neurochirurg: “Exista obiceiuri alimentare care duc la cresteri ale tensiunii arteriale, una dintre cele mai nesanatoase cu putinta este consumul sari in exces, sarea in exces retina apa in orgsnism si duce la
La sarea pe care o puneti in mancarea gatita adaugati-o pe cea care vine in 99% dintre alimente ambalate. Un european consuma, zilnic, 15 grame de sare. Enorm pentru echilibrul oricarui om. Regimul hiposodat face preventie cardio-vasculara.
Dr Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Tensiune arteriala necontrolata produce cu timpul o afectare a peretelui vascular, il face mai rigid si mai usor de rupt daca exista cresteri brutale ale tensiunii asupra lui.”
Cea mai grava consecinta a hipertensiunii este hemoragia cerebrala.
Dr Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Hemoragia cerebrala nu este o singerare localizata. Distruge tesutul intim cerebral si, chiar operat, bolnavul si oprita hemoragia prin mecanisme chirurgicale bolnavul acela ramane cu deficiente neurologice, cum ar fi o paralizie.”
Mai putin de o lingurita de sare pe zi e cantitatea normala pentru un randament optim al organismului.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro