„Legea nu-ți măsoară notorietatea, nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei!” Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?

„Legea nu-ți măsoară notorietatea, nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei!” Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?
„Legea nu-ți măsoară notorietatea, nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei!” Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?

Niculina Stoican a vorbit deschis despre ceea ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu.

Niculina Stoican și Constantin Enceanu sunt două nume mari ale muzicii populare românești, care de-a lungul timpului au participat la numeroase spectacole împreună, câștigând simpatia și dragostea publicului. Din păcate, însă, relația dintre cei doi este una destul de tensionată. Constantin Enceanu a dat în judecată instituția pe care o reprezintă colega sa de breaslă, iar ulterior au apărut în presă o mulțime de atacuri între cei doi folcloriști.

Acum, Niculina Stoican s-a hotărât să clarifice situația dintre ea și Constantin Enceanu și a vorbit deschis despre ce s-a întâmplat de fapt.

Niculina Stoican, totul despre procesul lui Constantin Enceanu

Citește și: “Avem câteva proprietăți. N-am făcut o estimare. Dar chiar o să mă gândesc la ce am investit în timpul vieții.” Niculina Stoican a povestit despre avere și despre oamenii din viața ei

Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?
Constantin Enceanu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Dacă se întâmplă ceva, toată viața am să te urăsc, pentru că nu ai vrut un al doilea copil. N-am să te iert toată viața.” Cum a trecut Constantin Enceanu peste avortul soției sale

În urmă cu ceva timp, Constantin Enceanu a decis să dea în judecată „Ansamblul Maria Tănase”, manageriat de Niculina Stoican, pentru faptul că, spune el, nu i s-au apreciat meritele și nu a mai obținut o promovare de mai bine de 18 ani.

Invitată în cadrul emisiunii moderate de Cristina Șișcanu, Niculina Stoican a făcut lumină în acest caz. Folclorista a ținut să precizeze că nu ea a fost cea dată în judecată de către colegul său de breaslă, ci instituția pe care aceasta o manageriază. Mai mult decât atât, interpreta de muzică populară a explicat motivul pentru care, asemenea și celorlalți colegi, Constantin Enceanu nu a fost promovat.

Cristina Șișcanu: Acum e foarte supărat Constantin Enceanu pe tine.

Am înțeles că te-a dat în judecată.

Niculina Stoican: Nu m-a dat pe mine în judecată, a dat instituția. Ce să zic, în momentul în care treci din partea asta în partea cealaltă... E adevărat că eu vin dintre ei și sunt manager de șapte ani. Diferența este că lucrurile atunci când ai responsabilitate legală nu mai sunt așa de ușoare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Adică nu poți să faci ceva doar că există presiune că te-a dat "X" în judecată, nu neapărat el. Oricine altcineva. Tu trebuie să faci lucrurile astea din punct de vedere al legii, să respecți legea. Eu sunt ordonator terțiar de credit, reprezint instituția "Ansamblul Maria Tănase", ordonator principal de credit este primăria, prin Consiliul Local.

În momentul în care tu faci bugetul pentru instituție, tu în bugetul acela bugetezi salarizarea și promovările.

Dacă salarizarea prin bugetare o trimiți la Consiliul Local și Consiliul Local zice... Eu îți dau un exemplu. Îmi trebuie un milion de lei ca să am salariile bugetate și promovările. Tu trimiți această sumă la primărie, Consiliul Local zice: "Îți dau 800 de mii, da?". În momentul în care tu nu ai acoperită salarizarea pe întreg anul de activitate, tu nu ai voie să faci nimic altceva, decât ce iți permite legislația.

Promovările se fac în funcție de ce îți bugetează ordonatorul principal de credite. Nu se pot face că vreau eu. Eu ca manager nu fac nici evaluare, nici promovare. Promovări s-au făcut, așa cum trebuiau să se facă. Pe secția muzicală, acolo unde este el (n. red Constantin Enceanu), nu a trecut nimeni, pentru că nu doar el trebuia să promoveze, trebuia să promoveze toată secția. Adică toți colegii lui. Nu poți promova doar pe "X", pentru că legea este făcută pentru noi toți într-o instituție. Legea nu-ți măsoară notorietatea niciodată, nici agenda pusă pe masă și nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei. Pentru că nu ai voie, nu se poate, acolo suntem egali .”

Cristina Șișcanu: „Dar ai încercat să vorbești cu el (n. red Constantin Enceanu), până să se ajungă la situația asta?” Niculina Stoican: Întotdeauna. Până la urmă a fost alegerea lui, nu este nicio supărare că el a dat în judecată, cred că mai dureroasă este exprimarea. 'Lucrurile nu se spală în presă', dar eu mă duc în presă și le spăl. Niciunul dintre colegii lui nu a fost promovat, au fost promovați cu toții atunci când a existat bugetare, adică anul acesta. El a dat în judecată și deja se făceau promovările, adică... ce să zic.”

Cristina Șișcanu:Dar ați avut o relație bună de-a lungul timpului (n. red. ea și Constantin Enceanu)?”

Niculina Stoican: Sigur. Este în continuare colegul meu. Cum să spun, în poziția mea de manager două lucruri nu vreau să le fac: să încalc vreodată legea și să târăsc instituția în discuții care nu sunt onorante pentru ea. Și nici pentru mine, în calitatea mea de manager. Deci una sunt eu, colega lui pe scenă, și alta este poziția mea de manager, care cumva trebuie să apere instituția. Eu sunt pusă cumva la mijloc. Instituția de când sunt eu manager este pe un val ascendent extraordinar și sunt foarte mândră de lucrul acesta. Până la urmă, fiecare dintre noi facem ceea ce considerăm de cuviință.”

Cristina Șișcanu: „Dar de ce crezi că s-a supărat așa?”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Niculina Stoican: „Nu știu, poate are o preocupare mai mare către partea asta... Am mai spus-o, eu aștept hotărârea instanței, vom vedea ce va hotărî, sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, dar consider că instituția trebuie să aibă un punct de vedere oficial la momentul la care lucrurile se vor discerne și vor tranșate de o instanță.”, a mărturisit Niculina Stoican, în cadrul emisiunii Cristinei Șișcanu, „ După faptă și răsplată ”. 

Niculina Stoican, despre o posibilă concediere a lui Constantin Enceanu

Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?
Niculina Stoican [Sursa foto: Facebook]

Întrebată de către moderatoarea emisiunii dacă există posibilitatea ca interpretul de muzică populară să fie dat afară din cauza afirmațiilor făcute de acesta, Niculina Stoican a avut o reacție clară și răspicată.

Cristina Șișcanu: „Există riscul să fie dat afara că a făcut public astfel de afirmații?”

Niculina Stoican: „Mie nu-mi place povestea asta cu datul afara. El nu este colaborator, este angajat, are contract de muncă și nu cred că vreodată s-a pus problema în vreun fel ca el să lipsească, deși a lipsit de la spectacole nejustificat. Dar știi cum e, trebuie să existe și înțelegere, dacă din partea instituției există înțelegere și tu știi lucrurile astea, din partea ta de ce să existe neînțelegere și atitudine agresivă față de instituție? Este o instituție care te va scoate la pensie și vei avea o pensie minunată datorită instituției, datorită felului în care te-ai implicat, respectului care ți s-a dat. Și atitudinea ta trebuie să fie aceeași pentru instituție, nu să te apuci să faci tot felul de reclamații, și nu numai în timpul ăsta, și cu antecedente, ca să zic așa.”, a precizat Niculina Stoican.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

„Este un deliciu. O mâncare de post rapid făcută!” Rețeta de legume la cuptor a Gabrielei Cristea!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies