Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii

Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii
Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii

Află din rândurile următoare care este legenda iepurașului de Paște și de unde a pornit această tradiție.

Sărbătoarea Învierii Domnului este foarte importantă pentru creștinii de pretutindeni, care o celebrează an de an, aducând recunoștință și iubire pentru Mântuitor. Aceasta este cea mai mare sărbătoarea religioasă care se desfășoară la noi în țară, iar pentru poporul român sărbătoarea Paștelui reprezintă un moment în care toată atenția este îndreptată către cele dumnezeiești. Astfel, simbolurile sărbătorilor pascale la noi în țară sunt ouăle roșii, care semnifică sângele Mântuitorului atunci când a fost răstignit.

Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii
Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii[Sursa foto: freepik]

În ultimul timp a fost introdus și la noi în țară iepurașul ca un simbol al sărbătorilor pascale. Acesta își are însă origina în legendele păgâne, fiind însă un simbol comercial al Paștelui. Află din rândurile următoare care este legătura dintre iepurașul de Paște și sărbătoarea Învierii Domnului și descoperă legenda iepurașului de Paște.

De ce este iepurașul asociat cu sărbătoarea de Paște

Citește și: Cum să vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale

Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii
Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii[Sursa foto: freepik]

Iepurașul de Paște își are originea în legendele păgâne. Acesta a ajuns totuși să fie un simbol foarte îndrăgit de către creștini, care comercializează diferite obiecte în formă de iepuraș, cum ar fi decorațiunile de Paște în formă de iepuraș sau figurinele de ciocolată.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Iepurașul de Paște a ajuns astfel să fie un simbol comercial al Paștelui, reprezentat de un iepure care aduce ouă de Paște. Astfel, există diferite activități asociate cu iepurașul de Paște, cum ar fi vânătoarea de ouă de Paște sau ascunsul ouălor de Paște de către iepuraș. Mai mult decât atât, unele familii îl asociază pe iepurașul de Paște cu Moș Crăciun și le oferă daruri copiilor în ziua de Paște, care provin de la iepuraș.

În funcție de fiecare țară în parte, iepurașul de Paște are diferite semnificații. Deși nimeni nu știe mai exact de unde a pornit această poveste, blănosul rămâne un simbol îndrăgit atât de către cei mici, cât și de cei mari, aducând bucurie și iubire în casele românilor.

Care este, de fapt, legenda iepurașului de Paște

Citește și: Prea tare! Ii vei da gata pe copii cu ouale astea de Paste! Uite cum sa le vopsesti in "minioni!"

Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii
Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii[Sursa foto: freepik]

Există mai multe legende asociate cu iepurașul de Paște. Prima provine din vremea festivalurilor păgâne și are legătură cu tradiția anglo-saxonă. Acesta vorbește despre zeița Eostre, zeița lunii, care a găsit într-o iarnă o pasăre rănită și a transformat-o într-o iepuroaică pentru a o salva de la moarte.

 Odată transformat, totuși, iepurele a continuat să depună ouă ca o pasăre și să le picteze în fiecare primăvară, prezentându-le ca ofrandă zeiței.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."- stirilekanald.ro

Potrivit unor călugări englezi, denumirea sărbătorii Paștelui a fost asociată cu numele zeiței Eostre, care era zeița florilor și a primăverii.

Aceasta este descrisă ca o fetiță tânără, plină de bucurie și flori, dar care se poate transforma la fel de ușor într-o ființă capricioasă, precum vremea primăvăratică se poate transforma subit în ploaie.

O altă legendă drăguță a iepurașului de Paște este asociată cu povestea unei familii sărace, dar iubitoare. Se spune că era odată o femeie săracă, care nu își permitea să le ofere dulciuri sau cadouri copiilor ei. Astfel, s-a gândit să îi înveselească pe copii într-un mod ingenios. Aceasta a decorat ouă de Paște și le-a ascuns în grădină. A doua zi, când s-au dus copiii în grădiniță, l-au văzut pe iepuraș și au crezut că el a fost acela care a ascuns ouăle. De atunci, în fiecare an, copiii fac un cuib din frunze, mușchi sau iarbă pe care îl pun în grădină, sperând că iepurele de Paște îl va umple cu ouă peste noapte.

Deși toate acestea sunt de fapt legende, au în comun cea mai bună calitate pe care ar trebui să o asociem cu această sărbătoare: bunătatea. Fiecare dintre ele înfățișează o poveste tristă, care la sfârșit se termină într-un mod fericit, prin intermediul bunătății celor din jur. Astfel, este foarte important ca părinții să împărtășească bunătatea iepurașului și să le ofere copiilor un exemplu despre recunoștință și iubire.

Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii
Legenda iepurașului de Paște pentru adulți și copii[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

5 idei pentru ornarea tortului de Paște. Poate fi o activitate distractivă și creativă!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală


Cookies