Legenda lui Moș Nicolae. De ce se pun cadourile în ghete

Moș Nicolae este așteptat de toți copiii

Moș Nicolae, cel care pune în fiecare an cadouri în ghetuțe are și o poveste. Haideți să vedem care este aceasta!

Se spune că Sfântul Nicolae, copil fiind era foarte bun și credincios față de cei care îl înconjurau, astfel el a reușit să înfăptuiască și nenumărate miracole.

Legenda Moșului Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270 în Turcia de astăzi, pe atunci Patara din Asia Mică. În limba greacă, numele acestuia înseamnă "biruitor de popoare"

Cel care îi înveselește pe copii atunci când le lasă cadouri în ghetuțe, și-a împărțit averea săracilor  după ce părinții acestuia au murit. Deși moștenise o avere imensă, Nicolae avea un suflet prea bun și nu știa câtuși de puțin ce să facă cu atâția bani, așa că s-a gândit să dea tot ce primise, celor mai puțin norocoși.

Moș Nicolae aduce dulciuri în ghetuțe [Sursa foto: PixaBay]

A fost prelat în Ierusalim, dar și episcop în orașul Myra. La chemarea împăratului Constantin, a fost unul dintre episcopii care au luat parte la Primul Conciliu de la Niceea în anul 325.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rețetă salată Boeuf de post. Te va cuceri pe loc!

Acum mult timp, Sfântul Nicolae a reușit să ajute trei fete să se mărite. Fiindcă erau foarte sărace, Moș Nicolae le-a lăsat fiecăreia câte un săculeț cu aur pentru a avea o mică zestre la început de drum. Când a venit momentul să-i lase săculețul celei de-a treia fete, tatăl acesteia a vrut să surprindă persoana care le-a ajutat pe odraslele lui. 

Citeste si: 3 idei de cadouri pentru iubitul tău cu care nu vei da greș

Sfântul Nicolae a lăsat atunci săculețul pe horn, într-un ciorap care era pus la uscat. Astfel s-a creat legenda că Moș Nicolae lasă cadourile pentru copii în ghetuțe. 

Copiii își lustruiesc ghetuțele pentru a-l aștepta pe Moș Nicolae [Sursa foto: PixaBay]

O altă legendă care îl înconjoară pe Sfântul Nicolae, face referire la marinarii pe care i-a ajutat acesta atunci când o furtună puternică s-a pornit în timp ce erau cu toții pe corabie. Nicolae s-a rugat la Dumnezeu și imediat ploaia torențială s-a oprit. Astfel, toți cei care au asistat la această întâmplare, au considerat ruga sfântului care îi însoțea, o minune.

Moș Nicolae a fost îngropat într-o criptă în Bari, Italia, în anul 343.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sfatul zilei de astăzi, luni 9 noiembrie 2020. Capricornii primesc vești proaste

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Sfinții Mihail și Gavril. Tradiții și superstiții

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere