Legenda Sfântului Nicolae. Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe

Legenda Sfântului Nicolae. Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe
Legenda Sfântului Nicolae. Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe

Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe. Cine a fost Moș Nicolae.

În fiecare an, pe data de de 6 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendar.

Pe data de 6 decembrie, copiii din întreaga lume așteaptă darurile de la Sfântul Nicolae. Iată cine a fost Sfântul Nicolae, cel de la care a pornit tradiția cadourilor în ghetuțe.

Despre copiii cuminți, se spune că Moș Nicolae le aduce cele mai frumoase cadouri.

Cei care nu au fost cuminți primesc, în schimb, o nuielușă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Moş Nicolae este o personificare populară a timpului îmbătrânit. El a preluat din calendarul creştin numele și data de celebrare de Sfântul Nicolae, un personaj real episcop de Myra, un cunoscut apărător al credinţei în Iisus. Începând cu secolul al XVI-lea, Moș Nicolae a fost recunoscut ca sfânt.

El a trăit în secolele II-III d.Hr, iar în 352 a murit.

Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. Despre el se spune că avea grijă de fiecare om sărac sau bogat, tânăr sau bătân, copii și văduve.

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Despre Sfântul Nicolae se spune că a salvat de la prostituție trei surori foarte sărace. Tatăl său se gândise să se împingă către prostituție, însă Moș Nicolae a aflat povestea lor trist și a decis să meargă la tatăl fetelor. Acolo, i-a lăsat o pungă cu bani la fereastră. Cu banii primiți, bărbatul și-a căsătorit fiica cea mare, apoi povestea s-a repetat și cu celelalte două fete, la scurt timp după ce primea banii de la Moș Nicolae.

Omul mirat i-a mulțumit de fiecare dată lui Dumnezeu, întrebându-se, în același timp, cine este binefăcătorul familiei.

Sfântul Nicolae, apărătorul navigatorilor

Pentru că nu a vrut să își dezvăluie identitatea, gestul lui Moș Nicolae a fost preluat și de alți oameni.

Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă drac, că ajută văduvele şi orfanii, dar şi fetele sărace la măritat.

Tot el este stăpânul apelor şi îi salvează de la înec pe navigatori, apără soldaţii pe timp de război şi de aceea este invocat în timpul luptelor. În Transilvania, Moş Nicolae este numit Sân-Nicoară şi este unul dintre cei mai populari sfinţi. O legendă ardeleană spune că Sân-Nicoară poate fi văzut în noaptea de Anul Nou în lumina mare, când cerurile se deschid de trei ori.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies