Cum a apărut tradiția cadourilor în ghetuțe. Cine a fost Moș Nicolae.
În fiecare an, pe data de de 6 decembrie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendar.
Pe data de 6 decembrie, copiii din întreaga lume așteaptă darurile de la Sfântul Nicolae. Iată cine a fost Sfântul Nicolae, cel de la care a pornit tradiția cadourilor în ghetuțe.
Despre copiii cuminți, se spune că Moș Nicolae le aduce cele mai frumoase cadouri.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Moş Nicolae este o personificare populară a timpului îmbătrânit. El a preluat din calendarul creştin numele și data de celebrare de Sfântul Nicolae, un personaj real episcop de Myra, un cunoscut apărător al credinţei în Iisus.
Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. Despre el se spune că avea grijă de fiecare om sărac sau bogat, tânăr sau bătân, copii și văduve.
Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului care desface necazurile din viața ta
Despre Sfântul Nicolae se spune că a salvat de la prostituție trei surori foarte sărace. Tatăl său se gândise să se împingă către prostituție, însă Moș Nicolae a aflat povestea lor trist și a decis să meargă la tatăl fetelor. Acolo, i-a lăsat o pungă cu bani la fereastră. Cu banii primiți, bărbatul și-a căsătorit fiica cea mare, apoi povestea s-a repetat și cu celelalte două fete, la scurt timp după ce primea banii de la Moș Nicolae.
Sfântul Nicolae, apărătorul navigatorilor
Pentru că nu a vrut să își dezvăluie identitatea, gestul lui Moș Nicolae a fost preluat și de alți oameni.
Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă drac, că ajută văduvele şi orfanii, dar şi fetele sărace la măritat.