Leguma asta verde te poate otravi. Sigur ai consumat-o si tu fara sa stii asta

Leguma asta verde te poate otravi. Sigur ai consumat-o si tu fara sa stii asta
Leguma asta verde te poate otravi. Sigur ai consumat-o si tu fara sa stii asta

Aceasta leguma este o binecuvantare pentru organism, dar atentie, nu trebuie reincalzit, deoarece nitratii pe care ii contine spanacul pot deveni foarte periculosi, ba chiar cancerigeni.

De asemenea, spanacul nu trebuie consumat de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, pietre la rinichi deoarece contine acid oxalic.

Frunzele de spanac contin clorofila in cantitate mare, alaturi de acid folic, vitamina B1, B2, B6, 89, PP, C, E si K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteina, fier, precum si o substanta specifica numita spinacina.

Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.

Sursa
 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Nu mai puneti leustean la ciorba daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies