Aceasta leguma poate ajuta corpul sa inlature anumiti compusi cancerigeni daunatori la nivel celular.
Desi toate legumele crucifere sustin sistemul imunitar si ajuta la intarirea rezistentei in fata bolilor, br occoli are cantitati importante de un glucorafanin, care se transforma in sulforafan, substanta activa inzestrata cu puteri anticancerigene uriase.
Aceasta substanta ajuta organismul sa elimine compusii cancerigeni din interiorul celulelor, contribuind la prevenirea cancerului mamar, gastric, de prostata, melanomului malign si leucemiei.
Sulforafanul detoxifiaza organismul si ajuta la producerea enzimelor care faciliteaza absorbtia si eliminarea acestora din corp prin urina.
In plus, distruge si inhiba dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, care cauzeaza ulcerul gastric, gastrita si cancerul gastric.
Pentru efecte maxime, broccoli se gateste la aburi si se asociaza cu ridiche neagra sau hrean.
Sursa: lataifas.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro