Bogat in substante nutritive si vitamine, acest aliment ce ocupa un loc fruntas in bucataria mediteraneana.
Broccoli-ul, desi nu se bucura de o popularitate ridicata in randul romanilor, este, totusi, una dintre cele mai sanatoase legume. Are un continut calorit scazut, este bogat in vitamine, minerale si fitonutrienti, fapt ce il transforma intr-un veritabil inamic al cancerului.
Aflati care sunt cateva dintre principalele beneficii asupra sanatatii:
Previne aparitia cancerului- Potrivit cercetatorilor, broccoli-ul contine un compus numit indole-3-carbinol, care are proprietatea de a lupta impotriva unui estrogen care favorizeaza aparitia tumorilor, in special al celor de la nivelul sanilor.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare- Datorita continutului ridicat de flavonoizi, broccoli-ul are una dintre cele mai importante calitati cardioprotective.
Previne cataracta- Broccoli-ul este o leguma bogata in antioxidanti, printre care si luteina si zeaxantinul, care se gasesc din plin si in cristalin. La participantii unui studiu care consumau broccoli de minim doua ori pe saptamana, s-a observat ca riscul de a face cataracta a scazut cu 23%, comparativ cu cei care nu consumau.
Amelioreaza reactiile alergice- Cu un continut ridicat de fitonutrienti cu proprietati antiinflamatorii, printre care cel mai important este kaempferolul, broccoli-ul amelioreaza cu succes inflamatiile si reduce reactiile alergice.Totodata, fitonutrientii au si capacitatea de a detoxifia organismul, prin emiteresa unui semnal catre gene, care, ulterior, cresc productia de enzime implicate in procesul de detoxifiere.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro