Sangerie la culoare, reprezinta o sursa bogata de vitamina B, fosfati, mangan si potasiu, fiind un medicament extrem de eficient.
Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie.
Efect antioxidant si antitumoral
Betalaina, substanta care ii confera sfeclei acea culoare rosu-sangerie, detine proprietati antioxidante si antitumorale.
Cu toate acestea, substanta este sensibila la fierbere, dar mai ales la coacere. De aceea este recomandat ca sfecla sa fie consumata fie cruda in combinatie cu alte radacinoase, fie fiarta in propria coaja pana se inmoaie, astfel incat sa-si pastreze proprietatile naturale. Faimosul terapeut naturist de orgine austriaca Rudolf Breuss sustinea ca a tratat peste 45.000 de cazuri de cancer, avand la baza teoria conform careia boala canceroasa poate fi combatuta cu o cura de 42 de zile, timp in care bolnavii beau doar sucuri naturale din legume.
Sfecla, buna pentru detoxifierea ficatului
Sfecla rosie este excelenta si in boli ale ficatului, contribuind la detoxifierea acestuia si la eliminarea pe cale naturala a grasimilor acumulate la nivelul acestui organ. Sucul de sfecla rosie protejeaza celulele hepatice, ajuta la regenerarea lor si previne evolutia hepatitelor cronice spre ciroza sau spre cancer hepatic.
Citeste continuarea pe Kfetele.ro.
Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie.
Efect antioxidant si antitumoral
Betalaina, substanta care ii confera sfeclei acea culoare rosu-sangerie, detine proprietati antioxidante si antitumorale.
Cu toate acestea, substanta este sensibila la fierbere, dar mai ales la coacere. De aceea este recomandat ca sfecla sa fie consumata fie cruda in combinatie cu alte radacinoase, fie fiarta in propria coaja pana se inmoaie, astfel incat sa-si pastreze proprietatile naturale. Faimosul terapeut naturist de orgine austriaca Rudolf Breuss sustinea ca a tratat peste 45.000 de cazuri de cancer, avand la baza teoria conform careia boala canceroasa poate fi combatuta cu o cura de 42 de zile, timp in care bolnavii beau doar sucuri naturale din legume.
Sfecla, buna pentru detoxifierea ficatului Sfecla rosie este excelenta si in boli ale ficatului, contribuind la detoxifierea acestuia si la eliminarea pe cale naturala a grasimilor acumulate la nivelul acestui organ. Sucul de sfecla rosie protejeaza celulele hepatice, ajuta la regenerarea lor si previne evolutia hepatitelor cronice spre ciroza sau spre cancer hepatic.
Citeste continuarea
aici. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro