Lime – Slabeste sanatos cu lamaia verde!

Lime – Slabeste sanatos cu lamaia verde!
Lime – Slabeste sanatos cu lamaia verde!

Beneficiile fructului de lime asupra sanatatii includ pierderea in greutate, ingrijirea pielii, imbunatatirea digestiei, tratarea constipatiei, ingrijirea ochilor tratamentul scorbutului, hemoroizilor, a ulcerului peptic, afectiunilor respiratorii, gutei, afectiunilor urinare.

Acest citric e teribil de acru dar poate face pentru sanatatea ta lucruri pe care multe medicamente nu reusesc, avand un rol benefic in tratarea multor afectiuni.

Lime este consumat in intreaga lume sub forma de sorbet, bauturi racoritoare, murat, sub forma de gemuri sau alte preparate. Uleiul extras din coaja de lime este folosit in numeroase produse cosmetice.

Iata care sunt cele mai importante beneficii pentru sanatate ale acestui valoros fruct:

Scorbut: fructul de lime este faimos pentru tratarea scorbutului, boala cauzata de deficienta de vitamina C si caracterizata prin infectii frecvente

cu tuse si senzatia de frig, buze crapate, ulceratii la nivelul cavitatii bucale, gingii umflate, etc. Remediul pentru aceasta boala este aportul de vitamina C. In trecut soldatilor si marinarilor li se dadea cate un lime pentru a preveni aceasta boala care pe vremuri era mortala. Chiar si in zilele noastre acest fruct este recomandat persoanelor care lucreaza in medii poluate, in mine, fabrici de ciment, etc.

Ingrijirea pielii: sucul de lime si uleiul esential de lime sunt benefice pentru piele atat consumate pe cale orala, cat si aplicate extern.

Intinereste pielea, ii reda stralucirea si o protejeaza de infectii. Aceste proprietati se datoreaza cantitatii mari de vitamina C si flavonoizilor, componente cu proprietati antioxidante, antibiotice si dezinfectante. Cand este aplicat direct pe piele, acizii din uleiul de lime indeparteaza celulele moarte, trateaza matreata, eruptiile cutanate, vanataile si poate fi revigorant daca sucul sau uleiul esential de lime este adaugat in apa de baie.

Digestia: aroma fructului lime favorizeaza productia de saliva ajutand astfel digestia primara.

Apoi acizii din lime fac restul. In timp ce acizii desfac macromoleculele, flavonoizii stimuleaza sistemul digestiv si cresc secretia de suc gastric si de bila. De asemenea, acizii stimuleaza miscarile peristaltice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Constipatia: Acizii din lime ajuta sistemul excretor la curatarea tractului digestiv. Acest fruct previne constipatia. In cazul aparitiei constipatiei, un pahar de suc de lime cu sare este un excelent purgativ.

Ulcer peptic: Pe langa vitamina C, lime contine si flavonoizi care au proprietati antioxidante, anticarcinogenice, antibiotice si detoxifiante care ajuta la tratarea ulcerului peptic.

Afectiuni respiratorii: uleiul extras din lime contine flavonoizi si are proprietati decongestionante. Doar inhaland ulei esential emanat de coaja de lime proaspat rasa se poate usura congestia, sau se poate indeparta senzatia de greata.

Ingrijirea ochilor: Vitamina C, prin proprietatile sale antioxidante protejeaza ochii de efectele imbatranirii si de degenerarea maculara.

Flavonoizii previn aparitia infectiilor.

Guta: Sunt doua cauze principale ale aparitiei gutei. Primul motiv este acumularea de radicali liberi in organism, iar al doilea este acumularea de toxine, in principal de acid uric. Fructele de line au efect antioxidant si detoxifiant ajutand la eliminarea radicalilor liberi si la detoxifierea organismului.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pierderea

in greutate: un pahar de apa calda cu sucul de la un lime intreg reprezinta eficient daca doriti sa scapati de kilogramele in plus. Acidul citric prezent in lime are rolul de a arde grasimile. Daca beti doua pahare pe zi veti vedea rezultate remarcabile in doar o saptamana.

Afectiuni urinare: continutul ridicat de potasiu este benefic pentru eliminarea substantelor toxice depozitate in rinichi si in vezica urinara.

Lime are si proprietati dezinfectante care ajuta la tratarea infectiilor tractului urinar. De asemenea, are rol si in prevenirea cresterii prostatei si previne blocajul urinar cauzat de depozitele de calciu de pe tractul urinar.

Alte beneficii: Este un bun digestiv si creste pofta de mancare. Este eficient in tratamentul reumatismului, cancerului de colon, arteroscleroza, oboseala, febra si chiar afectiuni cardiace. Partea pozitiva este ca fructul lime nu are efecte secundare.

Precautii- Semintele tuturor citricelor sunt otravitoare daca sunt ingerate in cantitate mare. De aceea, este bine sa evitati sa mestecati sau sa inghititi semintele de lime.
Sursa: www.frunza-verde.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies