În unele momente, este extrem de necesar să existe limite în relații, pentru că acestea să fie sănătoase. Însă știați care sunt acestea, mai exact?
Aflați din rândurile următoare, care sunt limitele care ar trebui să existe într-o relație, astfel încât totul să decurgă sănătos, iar relația să evolueze într-un mod cât mai frumos și liniștit cu putință.
5 exemple majore de limite ale relațiilor
1. Granițele emoționale
Pentru a ne proteja sentimentele și a le păstra în siguranță, stabilim limite emoționale care sunt esențiale pentru sănătatea noastră mentală și pentru relațiile noastre.
Citește și: De ce oamenii empatici întâmpină probleme în viața amoroasă atunci când se îndrăgostesc
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Limitele financiare
Finanțele sunt unul dintre cele mai importante exemple de limitări ale relațiilor. Credeți sau nu, limitele financiare îmbunătățesc relațiile. Prin urmare, nu trebuie să puneți limite financiare pentru a vă ajuta prietenii și familia. Cu toate acestea, ar trebui să faci asta cu acuratețe, astfel încât să poți distinge cine încearcă să obțină un profit nedrept de tine și cine are cu adevărat nevoie de ajutor.
În plus, ar trebui să vă asigurați că partenerul respectă limitele financiare. Dacă aveți conturi comune, ar trebui să stabiliți și să respectați obiective de cheltuieli pentru amândoi. Va duce cu siguranță la o relație sănătoasă.3. Frecvența de comunicare
Granițele de comunicare sunt unul dintre cele mai subestimate exemple de granițe ale relațiilor. Nu ne vom putea înțelege unul pe celălalt doar pentru a avea o relație bună, deoarece comunicarea noastră este foarte diferită.
4. Granițele intime
Este necesar să stabiliți limite în relații, în special atunci când vine vorba de intimitate. Discutați despre ceea ce vă simțiți confortabil în ceea ce privește intimitatea fizică și emoțională. Aceasta include orice, de la a-ți arăta dragostea în public până la a-ți arăta sprijinul în privat. În plus, ar trebui să stabiliți limite dacă doriți să aveți relații intime cu partenerul tău, cât de des vă întâlniți fizic și așa mai departe. Amintiți-vă că consimțământul este esențial atunci când vine vorba de intimitate și este, de asemenea, necesar pentru a înțelege limitele partenerului tău.
5. Limitele relațiilor culturale
Problemele intergeneraționale și interculturale pot fi exemple de diferențe culturale. Granițele dintre acest tip de relații pot fi deosebit de intime și complicate. Oamenii nu sunt uneori de acord cu ceea ce văd ca o limită bună în propriile lor limite pentru că văd lucrurile din perspectiva lor culturală. Acest lucru devine complicat deoarece ați putea dori să vă mențineți valorile morale, dar să respectați punctul de vedere al altcuiva.