Limonada si ceaiul negru, ingrediente perfecte pentru curatenie! Iata cum le poti folosi!

Limonada si ceaiul negru, ingrediente perfecte pentru curatenie! Iata cum le poti folosi!
Limonada si ceaiul negru, ingrediente perfecte pentru curatenie! Iata cum le poti folosi!

Adriana Radu si Alexandra Bajanaru le ofera romanilor trucuri pentru curatenie in fiecare editie a emisiunii “Curat, Murdar?”, de la Prima TV.

 

Spre exemplu, murdaria de sub frigider se poate curata usor cu o solutie obtinuta din apa calda, o jumatate de cana de otet din vin si putin detergent de vase. Dupa ce a fost maturata, suprafata murdara se spala cu ajutorul unui burete de vase.
Limonada nu este buna doar de baut ci si pentru curatarea vasului de toaleta. În acest lichid se vor inmuia cateva servetele din hartie, cu care va fi apoi tapetat vasul de toaleta.
Solutia trebuie lasata 20 de minute sa actioneze. Cand servetele se ingalbenesc, inseamna ca o mare parte din mizerie a fost absorbita.
Şi daca limonada este buna pentru indepartarea murdariei si a depunerilor de piatra, ceaiul negru face minuni in cazul geamurilor. Se pulverizeaza pe suprafata dorita si apoi se sterge cu o carpa uscata. Geamul se spala cu miscari orizontale pe o parte si cu miscari verticale pe cealalta parte.
Astfel veti observa foarte usor pe ce parte au ramas posibile urme. Daca nu aveti ceai negru, puteti folosi ceai verde, rosu sau alb.
Pentru curatarea gresiei, aveti nevoie de 500 de grame de tarate de ovaz sau grau si 6 litri de apa fiarta. Se pun taratele in apa si se lasa la fiert 25 de minute, dupa care se strecoara lichidul obtinut, care contine amidon.
Cu aceasta solutie se spala gresia, iar dupa 5 minute se clateste cu apa curata. Daca nu aveti tarate de ovaz, puteti folosi orez sau cartofi sau orice ingredient care contine amidon.
Pentru lustruirea pantofilor sunt recomandate smantana maturata si uleiul de in. Într-un bol se pune cate o lingurita din fiecare ingredient, apoi se amesteca pana se omogenizeaza si se obtine o crema.
Încaltamintea va fi curatata in prealabil cu un burete inmuiat in apa. Apoi, cu o carpa curata se lustruieste cu crema obtinuta din smantana si ulei, dupa care se lasa 15 minute sa se usuce. La final, pantofii se mai lustruiesc o data cu o alta carpa curata. Puteti inlocui smantana cu ceara de albine.

Spre exemplu, murdaria de sub frigider se poate curata usor cu o solutie obtinuta din apa calda, o jumatate de cana de otet din vin si putin detergent de vase.

Dupa ce a fost maturata, suprafata murdara se spala cu ajutorul unui burete de vase.

Limonada nu este buna doar de baut ci si pentru curatarea vasului de toaleta. În acest lichid se vor inmuia cateva servetele din hartie, cu care va fi apoi tapetat vasul de toaleta. Solutia trebuie lasata 20 de minute sa actioneze. Cand servetele se ingalbenesc, inseamna ca o mare parte din mizerie a fost absorbita.


Şi daca limonada este buna pentru indepartarea murdariei si a depunerilor de piatra, ceaiul negru face minuni in cazul geamurilor. Se pulverizeaza pe suprafata dorita si apoi se sterge cu o carpa uscata. Geamul se spala cu miscari orizontale pe o parte si cu miscari verticale pe cealalta parte. Astfel veti observa foarte usor pe ce parte au ramas posibile urme. Daca nu aveti ceai negru, puteti folosi ceai verde, rosu sau alb.


Pentru curatarea gresiei, aveti nevoie de 500 de grame de tarate de ovaz sau grau si 6 litri de apa fiarta. Se pun taratele in apa si se lasa la fiert 25 de minute, dupa care se strecoara lichidul obtinut, care contine amidon. Cu aceasta solutie se spala gresia, iar dupa 5 minute se clateste cu apa curata. Daca nu aveti tarate de ovaz, puteti folosi orez sau cartofi sau orice ingredient care contine amidon.

Pentru lustruirea pantofilor sunt recomandate smantana maturata si uleiul de in. Într-un bol se pune cate o lingurita din fiecare ingredient, apoi se amesteca pana se omogenizeaza si se obtine o crema. Încaltamintea va fi curatata in prealabil cu un burete inmuiat in apa. Apoi, cu o carpa curata se lustruieste cu crema obtinuta din smantana si ulei, dupa care se lasa 15 minute sa se usuce. La final, pantofii se mai lustruiesc o data cu o alta carpa curata. Puteti inlocui smantana cu ceara de albine.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies