Livia Dila se lupta de 13 ani cu o maladie cumplita! Fosta stirista si-a dedicat viata ajutorarii celor care sufera de aceasta boala!

Livia Dila se lupta de 13 ani cu o maladie cumplita! Fosta stirista si-a dedicat viata ajutorarii celor care sufera de aceasta boala!
Livia Dila se lupta de 13 ani cu o maladie cumplita! Fosta stirista si-a dedicat viata ajutorarii celor care sufera de aceasta boala!

Livia Dila a fost diagnosticata in 2005 cu diabet de tip II. Afectiunea acesta este devastatoare pentru organismul uman si poate sa fie controlata doar prin regim alimentar, medicatie si un stil de viata sanatos.

In 2012, Livia Dila lua decizia sa-si incheie socotelile cu postul public de televiziune, unde lucre si sa se retraga din lumea televiziunii. Putiti sunt cei care stiu ca in spatele deciziei sale se afla o suferinta adevarata si ca stirista se lupta de 13 ani cu o maladie cumplita – diabetul de tip II.

Livia Dila

S-a intamplat la un control, cand mi-am facut analizele. Nu le facusem de multa, multa vreme. Acum le fac o data pe an si va dezvalui cum reusesc. Am decis sa fie in prima saptamana dupa ziua mea. E un cadou pe care mi-l fac, asa am grija de mine.

Cand am aflat nu stiam mai nimic, m-am speriat, ca orice om care aude ca are diabet.

Eram nedumerita si confuza. Chiar medicul mi-a spus: pareti sanatoasa, dar nu sunteti! Asa ca doar analizele spun adevarul despre noi. Nu zambetul si bujorii din obrajori!

Ulterior, am aflat ca la baza diabetului de tip 2 stau stresul si alimentatia incorecta, lipsa de sport, de miscare. Abia cand am rememorat viata mea de pana atunci, mi-am dat seama ca nu mancam dimineata, beam multa cafea, pranzul era pe fuga, un pachet de biscuiti, produse de patiserie.

In schimb, seara, mancam mult, paine, ciocolata etc. Uneori si noaptea deschideam frigiderul si mancam ceva, tot cu paine”, povestea Livia Dila intr-un interviu acordat site-ului “Ce se intampla, doctore?”

Trecuta imediat pe regim alimentar, cel special pentru diabetic, Livia Dila s-a retras sin televiziune si s-a dedicat ajutorarii aflate in aceeasi situatie cu ea, diabeticilor.

Fosta prezentatoare tv are un site special pentru diabetici, o pagina de socializare si este extrem de active in grupurile de diabetic, unde posteaza retete de preparate pentru diabetici, acorda sfaturi si discuta cu ei.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Adelina Pestritu a facut o pasiune pentru palarii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies