Lockdown în toată Europa de Paște? Situație critică în Italia, Spania și Franța

europa in lockdown
Lockdown în Europa!

Situația din Europa este critică după ce s-a înregistrat o nouă explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Europa se confruntă cu o nouă situație de criză după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut într-un ritm îngrijorător.

Italia a fost nevoită să se supună unor noi restricții pentru a opri râspândirea virusului Sars-Cov-2. Astfel că, măsura carantinării a fost necesară în jumătate din cele 20 de regiuni ale Italiei și se pare că această situație se va menține și în perioada Sărbătorilor Pascale.

Încă de luni, următoarele regiuni au intrat în lockdown, potrivit decretului semnat pentru perioada 15 martie-6 aprilie: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento.  Pe lângă acestea, se adaugă și provinciile Campania şi Bolzano, care se aflau deja în zona roşie.

Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta se apropie de zona portocalie.

Decizia autorităților implică închiderea şcolilor, dar şi a barurilor şi restaurantelor din zonele roșii. Cetățenii vor avea posibilitatea de a călători doar în interes de serviciu, pentru achiziţionarea de produse sau pentru urgenţe sanitare.

Citeste si: Bragadiru intră în carantină pentru 14 zile începând din această seară!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De asemenea, în weekendul în care italienii vor sărbători Paștele catolic (3-5 aprilie), toată țară va fi supusă carantinei totale.

Situația în Europa

Germania era un model de urmat pentru celelalte țări la începutul pandemiei de coronavirus , însă  acum este ironizată pentru modul în care este gestionată campania de vaccinare.

În Germania, medicii de la terapie intensivă avertizează că țara va trebui să revină urgent la carantina parțială pentru a bloca astfel un al treilea val al pandemiei de coronavirus.

europa in lockdown

Mii de cetățeni au protestat sâmbătă, în Germania, nemulțumiți de restricţiile impuse, în anumite zone având loc confruntări stradale între cei care protestau şi forţele de ordine.

Citeste si: Se prelungește Starea de Alertă în România! Noi restricții pe timp de noapte

În Franța, situația nu este deloc roz. Oficialii avertizează că regiunea Parisului ar putea intra în carantină, în contextul aparițiilor noilor tulpini Covid-19.

Acestea  au generat o creștere a numărului de infectări, dar și aglomerarea secțiilor de terapie intensivă.

 

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies