Lockdown prelungit în Israel Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere!

lockdown prelungit in israel
Lockdown prelungit în Israel Numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere!

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului cu 5 zile.

Ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat prelungirea lockdown-ului impus cu încă 5 zile. Guvernul se va întruni miercuri pentru a stabili noi direcții de acțiune în ceea ce privește stoparea pandemiei de coronavirus și intensificarea campaniei de vaccinare.

Duminică, mii de evrei ultra-ortodocși au încălcat lockdown-ul, participând la înmormântarea unui rabin din Ierusalim. Cazul nu a fost însă singular.

Conform prvederilor legale, numărul maxim de persoane care pot participa la un astfel de eveniment este 20.

Parlamentul israelian a votat pentru creșterea amenzilor în cazul persoanelor care încalcă restricțiile impuse. Astfel, companiile și școlile care nu țin cont de reguli pot ajunge să plătească sume cuprinse între 5000 și 10.000 de shekeli (2500 de euro).

Deși campania de vaccinare este în plină desfășurare în Israel, numărul cazurilor este în creștere.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproximativ 3500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Klaus Iohannis, declarații despre pașaportul COVID-19

lockdown prelungit in israel

Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la impunerea pașaportului COVID-19, susținând că nu este de acord cu această măsură.

Acesta a adăugat că pașaportul ar genera cazuri de discriminare în rândul populației, însă menționează că va fi introdus totuși un certificat de vaccinare prin care cei care au fost imunizați cu serul anticoronavirus vor fi separați de restul cetățenilor.

„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Citeste si: Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?

Persoana care primeşte certificatul ştie când a primit prima doza şi a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

6 lucruri interesante mai puțin cunoscute despre șampanie

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"

Veste bună pentru femeile din România! Cum pot primi oamenii 300 de lei și o zi liberă de la serviciu

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies