Lockdown total Lituania, până la 31 ianuarie 2021! Ce restricții a anunțat noul Guvern

Lockdown total
Lockdown total în Lituania

Noul Guvern din Lituania a anunțat un lockdown total, începând din data de 16 decembrie.

Vești de ultimă oră din Lituania! Noul guvern din Lituania a anunțat că țara intră în lockdown total începând de miercuri, 16 decembrie, până la 31 ianuarie 2021.

Noile restricţii sunt impuse pe fondul creşterii incidenţei infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 şi a deceselor asociate Covid-19

Începând de pe data de 16 decembrie 2020, vor rămâne deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate. În plus, învățământul de va desfășura exclusiv în online.

Citeste si: Câte zile libere vor avea angajații la stat de Crăciun și de Revelion. Vor fi două mini-vacanțe

De asemenea, cele trei milioane de locuitori ai Lituaniei vor avea libertate de mișcare restricționată. Lituanienii vor putea călători în afara localității doar dacă se vor deplasa la locul de muncă, la medic, la cumpărături ori la o înmormântare. Nici ieșirile în localitate nu sunt permise și se aplică aceleași reguli.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cetățenilor li se cere, în plus, să își limiteze contactele la o singură familie sau gospodărie, pentru a evita interacțiunea și infectarea cu Covid-19.

Citeste si: Carantină prelungită în județul Ilfov. Care sunt localitățile vizate

Vineri, noul guvern instalat și condus de prim-ministrul de centru-dreapta Ingrida Simonyte, a decis impunerea restricțiilor, mai ales că țara are una dintre cele mai mari rate de incidență a infectărilor cu Covid-19.

Țara s-a aflat în lockdown parțial din luna nouembrie, însă acest lucru nu a oprit răspândirea virusului, iar Lituania a raportat 95021 de cazuri de Covid-19, numai 1921 de la ultima raportare, și 825 de decese.

Lockdown total
Lockdown total în Lituania[Sursa foto: PixaBay]

Și Germania intră în lockdown total

De asemenea, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel,  a anunțat că toate magazinele neesenţiale, dar şi şcolile şi creşele vor fi închise în Germania începând de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a opri al doilea val al epidemiei de COVID-19, a anunţat

aceasta duminică. 

Pandemia  scapă de sub control”, a avertizat liderul Bavariei, Markus Soder, în tipul unei conferinţe de presă cu Angela Merkel şi cu ministrul de finanţe Olaf Scholz. Este  “o catastrofă care ne afectează vieţile mai mult ca orice altă criză în ultimii 50 de ani ”, a anunțat Olaf Scholz. 

Germanii vor intra practic într-un lockdown, la fel ca în primăvară.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Câte zile libere vor avea angajații la stat de Crăciun și de Revelion. Vor fi două mini-vacanțe

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies