Locuri de poveste in inima Moldovei! Trei localuri unde puteti manca pe saturate si va puteti bucura de o priveliste superba

Locuri de poveste in inima Moldovei! Trei localuri unde puteti manca pe saturate si va puteti bucura de o priveliste superba
Locuri de poveste in inima Moldovei! Trei localuri unde puteti manca pe saturate si va puteti bucura de o priveliste superba

Vreti sa faceti o escapada in acest weekend, dar n-aveti idei? Iasul este o alegere perfecta. Va prezentam acum 3 localuri de poveste situate in centrul istoric, in care puteti manca pe saturate si va puteti bucura de o priveliste superba.

 

Pe dealul Copoului, in inima Iasului se ascunde o casa de lut, cu acoperis de stuf, transformata in restaurant. Pare ca a fost asa dintotdeauna, dar in urma cu cativa ani localul era un club, plin numai cu pereti negri. Noul proprietar a schimbat fata cladirii si a decorat-o chiar si cu obiectele bunicilo sai, scriu StirileKanald.ro.

Fiecare obiect din acest loc parca spune o poveste.

Cand ajungi in dreptul acestei oglinzi te gandesti prima si prima data sa te uiti cum arati sau cum iti sta parul, dar in realitate din oglinda te privesc ochii bunicului..este bunicul celui caruia i-a venit ideea de a realiza aceasta oaza de traditie.

Strainii care pasesc aici sunt fascinati. Primul lucru care le fura privirea este cuptorul traditional.

Un alt local vechi, dar extrem de actual este cel in care s-au cunoscut Eminescu si Creanga. 

Poetul nepereche venea aproape zilnic aici. Tocmai in amintirea lui, actualii proprietari au pus pe un perete portretul lui Eminescu.

Petrica Lupu, reprezentant Bolta Rece: “Aici era loc de intalnire si de negot, era era seara culturala, Mihai si cu Ion fiind clientii de baza. clienti fideli. Insusi Mihai Eminescu ii spunea intr-o scrisoare Veronicai Micle ca aici l-a cunoscut pe Ion Creanga”.

Si daca nu v-am convins, inca, sa dati o fuga la Iasi, va aratam un loc tineresc, adus la viata intr-o casa veche de peste 100 de ani, acoperita cu iedera. Aici, doua prietene au gandit un concept inedit

Iasiul este un oras spectaculos, situat pe culmile a 7 coline. Daca nu l-ati mai vizitat de mult, aflati ca pe langa localurile inedite, centrul cultural al moldovei se mandreste cu peste 50 de biserici si o superba gradina botanica.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Petrecere de poveste pentru vedetele Kanal D, la lansarea grilei de toamna! Cel mai asteptat eveniment al toamnei, prilej extraordinar de distractie si voie buna!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies