Locuri din Europa pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Locuri din Europa pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Europa are o mulțime de locuri spectaculoase, încărcate de istorie, pe care merită să le vezi măcar o dată în viață.

Iată 5 dintre cele mai cunoscute:

1.  Colosseum (Roma, Italia)- Una dintre cele mai impresionante construcții din întreaga lume. Colosseumul din Roma este cea mai cunoscută clădire-ruină din timpul Imperiului Roman și are o arhitectură cu totul și cu totul spectaculoasă. Are o istorie bogată, întrucât construcția a început în anul 72 după Hristos și au durat opt ani. Ulterior au mai fost făcute numeroase modificări. În pofida faptului că are o istorie de aproape 2000 de ani, construcția încă se menține într-o stare foarte bună, chiar dacă a suferit daune importante din cauza cutremurelor și a hoților de piatră. Colosseumul este cu siguranță simbolul Romei și ar trebui să-l vizitezi măcar o dată, mai ales că din România sunt o mulțime de zboruri către capitala Italiei, la prețuri accesibile.

2.  Palatul de la Versailles (Franța)- Un loc foarte spectaculos, pe care ai nevoie de aproximativ o zi să îl vizitezi.

Acest palat a fost reședință pentru regi precum Ludovic al XIV-lea, al XV-lea și al XVI-lea. De altfel, până în 1789 a fost reședință regală permanentă. Apoi, din 1837 a fost primul muzeu de istorie al Franței. Este cunoscut, desigur, și pentru că aici s-a semnat Tratatatul de la Versailles, în care s-a pus punct Primului Război Mondial. Locul este de o frumusețe aparte, atât în interior, cât și în grădinile sale. Tocmai din acest motiv, aici s-au filmat peste 100 de filme, printre care și Midnight în Paris (2010). De asemenea, a fost lansat chiar și un joc de pacanele online, denumit Versailles Gold. Acesta a fost produs de compania EGT, iar printre simbolurile sale sunt soarele, palatul, regine și regi, preoți, dar și o caleașcă aurită.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

3.  Palatul Westminster (Londra, Marea Britanie)- Casa Parlamentului din Londra are o arhitectură spectaculoasă. Westminster a fost construit între 1837 și 1870, iar arhitectura    este realizată în stil neogotic. S-a ajuns la această formulă a clădirii după ce vechiul parlament britanic a ars aproape în totalitate în timpul incendiului din 1834. Milioane de turiști            vizitează anual acest loc, inclus de UNESCO în programul World Heritage Sites. Palatul are o suprafață de peste 30 de mii de metri pătrați și este înconjurat de alte două obiective            turistice importante din Londra, Victoria Tower și Big Ben.

4.  Sagrada Familia (Barcelona, Spania)- Puține clădiri din lume se pot lăuda că au o arhitectură atât de spectaculoasă precum Sagrada Familia. Este unul dintre punctele de              referință din cariera arhitectului Antonio Gaudi, care a transformat Barcelona într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Sagrada Familia este, în același timp, și una dintre          cele mai faimoase biserici din lume, chiar dacă lucrările de construcție nu au fost încă finalizate. Construcția a început în 1882 și se speră că va fi terminată în 2026. În acest                  moment, fondurile sunt asigurate de biletele de intrare în catedrală și din donații. Sagrada Familia impresionează însă prin cele 18 turnuri pe care le are, ce îi reprezintă pe cei 12            apostoli, cei 4 evangheliști, Sfânta Fecioară Maria și pe Iisus Hristos. Înălțimea maximă a Sagrada Familia este de 170 de metri.

Citește și: Care este, de fapt, motivul pentru care Silviu Prigoană și-a botezat cei trei copii Honorius, Silvius și Maximus: „Mi s-a părut normal”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

5.  Domul din Milano (Italia)- O altă catedrală cu o arhitectură pe care e imposibil să nu o recunoști. Simbolul orașului Milano, un loc în care foarte multe vedete și-au făcut poze,        Domul din Milano are o capacitate de peste 40.000 de locuri și o lungime de 157 de metri. Construcția a început în 1386 și a fost încheiată abia în 1892. Poate fi vizitată atât în                interior, dar și pe terase, de unde poate fi observată o panoramă superbă asupra orașului Milano.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Top 7 cele mai bune arome de parfum pentru toamnă, potrivit experților în parfumuri

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict trebuie să respecte solistul trupei Generic

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Adriana Bahmuțeanu și-a văzut copiii! Cum a decurs prima întâlnire cu băieții, după moartea lui Silviu Prigoană

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină