Locuri în care se ascund ploșnițele în casă. Unde să le cauți și cum să scapi de ele

Locurile în care se ascund ploșnițele în casă

Deși nu ne plac, insectele fac parte din viața noastră, fie că vrem sau nu. Acestea apar din diverse motive, în diferite locuri. Ploșnițele sunt unele dintre cele mai detestate insecte și se găsesc adesea vara, în special în locuri unde sunt mulți oameni, precum: pensiuni, hoteluri sau spitale.

Cu toate acestea, ploșnițele apar și în locuințe și uneori sunt chiar dificil de depistat.

Descoperă în rândurile de mai jos locurile în care se ascund ploșnițele într-o casă, cum poți să îți dai seama că ești invadat de aceste insecte, dar și cum arată mușcăturile de ploșnițe.

X locuri în care se ascund ploșnițele într-o casă

Ploșnițele sunt cele mai prezente în locurile unde oamenii vin și pleacă și există o mișcare continuă.

Totuși, acestea se pot găsi și în locuințe. Aceste insecte se ascund cel mai adesea în locuri înguste și pot ajunge în casă din blana animalelor, din diverse cutii sau obiecte de mobilier. Ploșnițele nu se găsesc doar în România, ci peste tot în lume și apar în special atunci când este cald afară. Iată câteva locuri în care se pot ascunde ploșnițele în locuința ta:

Sub tapet

Citește și: Ce culori de oja se poartă în 2024. Idei de manichiură la modă pentru toate gusturile

Unde stau ploșnițele [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce poți face atunci când vrei să scapi de câteva kilograme într-un mod sănătos

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Deși pare de necrezut, ploșnițele se pot ascunde sub fâșiile de tapet puțin dezlipite, deoarece adoră să stea în locuri înguste. Să nu te mire dacă vezi ploșnițe pe perete, mai ales dacă acesta este decorat cu tapet.

În crăpătura canapelei

Unde stau ploșnițele în casă [Sursa foto: Freepik]

Ploșnițele se pot ascunde și în crăpăturile de la canapea sau de la fotolii. Este foarte important să aspiri des și acele zone, atunci când faci curățenie și o dată la ceva timp să cureți în întregime canapeaua, fiindcă poate fi locul perfect unde să se ascundă acarienii și alte insecte.

În sertare

Semne că ai ploșnițe [Sursa foto: Freepik]

De obicei, obișnuim să avem mult prea multe lucruri în casă decât am avea nevoie. Acestea ajung să ne umple sertarele și dulapurile și să ne creeze ulterior probleme. Atunci când sertarele sunt îmbâxite cu prea multe lucruri, mai ales cu obiecte vechi, apar insectele. De aceea, este recomandat să eliberezi casa de obiecte inutile.

La intrsecția unde peretele și tavanul se întâlnesc

La fel ca și mucegaiul, ploșnițele se pot adăposti acolo unde peretele și tavanul se întâlnesc, lăsând chiar urme inestetice.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

În saltea și draperii

Salteaua este locul unde ploșnițele pot sta, fără ca măcar să le sesizezi. De asemenea, aceste insecte pot să își găsească locul și în draperii, deoarece pot intra și pe geamul locuinței, mai ales vara.

Cum poți să îți dai seama că ai ploșnițe în casă

Ploșnițe [Sursa foto: Freepik]

Există câteva semne care să îți demonstreze că ai ploșnițe în casă, în cazul în care nu le sesizezi direct. De asemenea, prin aceste modalități îți poți da seama și dacă hotelul sau pensiunea în care stai au fost infestate de aceste insecte. În primul rând, verifică salteaua sau lenjeria de pat. Dacă există urme roșiatice sau arămii, este posibil să te confrunți cu existența ploșnițelor. O altă modalitate prin care poți să îți dai seama că ai ploșnițe în casă este să vezi dacă există ouă și coji de ouă mici, sau chiar pete întunecate, ce pot fi excrementele ploșnițelor.

Cum arată mușcăturile de ploșnițe

Ploșnițele te pot mușca cel mai adesea în somn, fără să simți. Acestea stau ascunse și vin și îți sug sângele. Ca orice altă mușcătură de insectă, pielea se va înroși, vei avea bubițe mici și multe la nivelul pielii, ce îți vor provoca mâncărime. Este recomandat ca imediat după ce ai observat că ai fost mușcat de ploșnițe să consulți un farmacist sau chiar un medic, pentru a urma un tratament cu un unguent special pentru genul acesta de mușcături.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum să planificați o rutină de îngrijire a pielii înainte de nuntă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină