Lucrezi de acasă? Vezi care sunt elementele cheie de care trebuie să ţii cont

Lucrezi de acasă? Vezi care sunt elementele cheie de care trebuie să ţii cont
Lucrezi de acasă? Vezi care sunt elementele cheie de care trebuie să ţii cont

Varianta de lucrat remote a devenit extrem de populară în urma perioadei pandemice, astfel că multă lume a rămas să lucreze de acasă chiar şi acum.

Această variantă de lucru este populară mai ales în rândul tinerilor care îşi doresc un program de lucru flexibil şi consideră că munca de acasă poate fi mai productivă decât la birou, unde pot fi distraşi de multe alte elemente. În acelaşi timp, mulţi angajatori au pus la dispoziţie angajaţilor mai multe variante de lucru, fie full remote sau un regim hibrid de zile petrecute la birou şi acasă în fiecare săptămână. 

Dacă lucrezi şi tu în regim remote sau hibrid, iată care sunt elementele de care ar trebui să ţii cont atunci când lucrezi de acasă: 

Investeşte într-un scaun de calitate

Evită lucratul din pat sau de pe canapea, poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea spatelui tău, mai ales dacă alegi să faci asta pe termen lung. În schimb ar trebui să investeşti într-un scaun de calitate care să îţi oferte un suport ergonomic pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, ia din când în când pauze, în care să te mişti puţin prin casă sau încearcă faci nişte exerciţii simple de gimanstică care să ajute la detensionarea muşchilor. Astfel, vei evita să te trezeşti dimineaţa cu nişte dureri neplăcute şi nedorite de spate sau de muşchi. 

Ai grijă de echipamente

Trebuie să fii foarte atent la echipamentele pe care le foloseşti, fie că sunt ale tale sau sunt de la muncă, ele trebuie să rămână în cea mai bună stare. Dacă prin prisma jobului pe care îl ai eşti nevoit să îţi asiguri singur echipamentele de lucru, nu uita să alegi nişte produse calitative pentru nu a avea probleme pe parcurs. Dacă eşti în căutare de laptop nou, la Altex găseşti multe variante bune pentru o gamă largă de bugete şi preferinţe. De asemenea, mouse-ul este un alt elemente important, alege unul care să se potrivească cu dimensiunile mâinii tale pentru a-l putea utiliza cu dexteritate şi pentru a beneficia de tot confortul. 

Separă zona de lucru de restul casei

Este foarte important să ai o zonă delimitată în care să lucrezi. Astfel, vei putea fi mult mai organizat şi mult mai productiv. Dacă, în schimb, eşti obişnuit să lucrezi de unde apuci, vei putea fi distras mai uşor de lucrurile de care eşti înconjurat. Ba chiar, ai putea să ai probleme după încheierea programului de muncă, când te-ai putea trezi că nu reuşeşti să te relaxezi pentru că nu te poţi detaşa de sarcinile pe care le ai de îndeplinit acolo. Aşa că, e important să ai un birou sau un colţ într-o cameră care să fie mereu zona ta delimitată pentru muncă. 

Aşadar, acestea au fost elementele cele mai importante de care trebuie să ţii cont atunci când lucrezi de acasă şi vrei să menţii un stil de viaţă cât mai echilibrat, dar şi un ritm de muncă bun şi productiv. 

Sursă foto: pexels.com



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies