Varianta de lucrat remote a devenit extrem de populară în urma perioadei pandemice, astfel că multă lume a rămas să lucreze de acasă chiar şi acum.
Această variantă de lucru este populară mai ales în rândul tinerilor care îşi doresc un program de lucru flexibil şi consideră că munca de acasă poate fi mai productivă decât la birou, unde pot fi distraşi de multe alte elemente.
Dacă lucrezi şi tu în regim remote sau hibrid, iată care sunt elementele de care ar trebui să ţii cont atunci când lucrezi de acasă:
Investeşte într-un scaun de calitate
Evită lucratul din pat sau de pe canapea, poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea spatelui tău, mai ales dacă alegi să faci asta pe termen lung. În schimb ar trebui să investeşti într-un scaun de calitate care să îţi oferte un suport ergonomic pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, ia din când în când pauze, în care să te mişti puţin prin casă sau încearcă faci nişte exerciţii simple de gimanstică care să ajute la detensionarea muşchilor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ai grijă de echipamente
Trebuie să fii foarte atent la echipamentele pe care le foloseşti, fie că sunt ale tale sau sunt de la muncă, ele trebuie să rămână în cea mai bună stare.
Separă zona de lucru de restul casei
Este foarte important să ai o zonă delimitată în care să lucrezi. Astfel, vei putea fi mult mai organizat şi mult mai productiv. Dacă, în schimb, eşti obişnuit să lucrezi de unde apuci, vei putea fi distras mai uşor de lucrurile de care eşti înconjurat. Ba chiar, ai putea să ai probleme după încheierea programului de muncă, când te-ai putea trezi că nu reuşeşti să te relaxezi pentru că nu te poţi detaşa de sarcinile pe care le ai de îndeplinit acolo. Aşa că, e important să ai un birou sau un colţ într-o cameră care să fie mereu zona ta delimitată pentru muncă.
Aşadar, acestea au fost elementele cele mai importante de care trebuie să ţii cont atunci când lucrezi de acasă şi vrei să menţii un stil de viaţă cât mai echilibrat, dar şi un ritm de muncă bun şi productiv.
Sursă foto: pexels.com