Lucruri uimitoare pe care nu le stii despre humus! Afla totul acum

Lucruri uimitoare pe care nu le stii despre humus! Afla totul acum
Lucruri uimitoare pe care nu le stii despre humus! Afla totul acum

Humusul este un preparat arabesc facut din naut. De obicei se serveste pe platouri intinse alaturi de traditionala “pita”, rosii, ceapa, salata de castraveti si falafel. Este un fel de mancare sarac in calorii insa cu o valoare nutritionala mare. Acestea sunt lucruri pe care le stie majoritatea lumii. Uite cateva, pe care cu siguranta nu le-ai auzit pana acum!

Humusul se prepara de fapt in toata lumea. Egiptenii,palestinienii, grecii, arabii, precum si alte popoare mediteraneene, se mandresc cu cele mai bune retete de humus. De aceea nu se poate spune cu exactitate unde isi are originile acest fel de mancare.

Diferenta de gust de la o reteta la alta, nu este atat de mare. Turcii folosesc untul in locul uleiului de masline, grecii adauga in compozitie iaurt iar alte retete presupun si folosirea ardeilor iuti.

Insa indiferent de zona in care il mananci, humusul se prepara din naut, zeama de lamaie si usturoi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Humusul este un afrodiziac. Expertii spun ca nautul este “regele afrodiziacelor” deoarece contine proteine si vitamine, fier, magneziu, zinc si potasiu. Toate acestea imbunatatesc starea psihica, ofera organismului energie si implicit cresc apetitul sexual.

Humusul este un aliment extrem de sanatos. Sarac in grasimi saturate si bogat in fibre si proteine, humusul este de asemenea o sursa de carbohidrati.

Nu trebuie sa il mananci doar cu pita sau lipie. Il poti consuma in sandwich, ca si garnitura pentru peste, fructe de mare, carne de pui sau ca sos pentru legume si cruditati.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies