Ai gasit job-ul visurilor tale? Trebuie sa ai foarte mare grija atunci cand iti redactezi CV-ul si scrisoarea de intentie.
Chiar si cele mai mici greseli pot afecta prima impresia a angajatorului, asa ca trebuie sa fii atenta la detalii. De aceea, trebuie sa stii ca exista cateva greseli pe care nu trebuie sa le faci atunci cand iti redactezi scrisoarea de intentie.
1. Incurci lucrurile de baza
Poate faci greseli de scriere si de gramatica, sau chiar incurci numele angajatorului.
Daca tie ti se pari greseli minore, viitorul tau sef nu le va aprecia si nu te va lua in calcul pentru job.
2. Nu spui de ce iti doresti sa lucrezi in acel loc
Scrisoarea de intentie nu se refera doar la viitorul angajat, ci la motivele pentru care acesta isi doreste sa lucreze in acel loc.
Asa ca nu repeta ceea ce ai scris deja in CV si concentreaza-te asupra lucrurilor care te fac sa vrei job-ul respectiv.
3. Esti prea formala
Entuziasmul de a lucra pentru o companie reprezinta intotdeauna un avantaj, asa ca nu-ti fie teama sa ti-l manifesti. Este cu adevarat inspirational pentru angajator sa citeasca scrisori de la oameni pasionati care vor sa lucreze in compania sa.
Scrisorile prea formale merg intotdeauna la gunoi.
4. Te concentrezi prea mult pe propria persoana
Bineinteles ca viitorul tau angajator stie deja ca experienta la noul job va fi extraordinara pentru tine, asa ca ar trebui sa-i spui cum ai putea tu sa il ajuti pe el. Care sunt zonele in care excelezi? Cum te-a pregatit experienta anterioara pentru acest job?
5.
Folosesti cuvinte nepotrivite
Niciodata nu te adresa intr-o scrisoare de intentie cu cuvintele "Draga Domnule" sau "Draga Doamna". Daca nu stii numele persoanei careia i se adreseaza scrisoarea, fa tot posibilul sa il afli. Nimeni nu se supara daca personalizezi putin lucrurile.
Chiar si cele mai mici greseli pot afecta prima impresia a angajatorului, asa ca trebuie sa fii atenta la detalii.
De aceea, trebuie sa stii ca exista cateva greseli pe care nu trebuie sa le faci atunci cand iti redactezi scrisoarea de intentie.
1. Incurci lucrurile de baza Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Poate faci greseli de scriere si de gramatica, sau chiar incurci numele angajatorului. Daca tie ti se pari greseli minore, viitorul tau sef nu le va aprecia si nu te va lua in calcul pentru job.
2. Nu spui de ce iti doresti sa lucrezi in acel loc Scrisoarea de intentie nu se refera doar la viitorul angajat, ci la motivele pentru care acesta isi doreste sa lucreze in acel loc. Asa ca nu repeta ceea ce ai scris deja in CV si concentreaza-te asupra lucrurilor care te fac sa vrei job-ul respectiv.
3. Esti prea formala Entuziasmul de a lucra pentru o companie reprezinta intotdeauna un avantaj, asa ca nu-ti fie teama sa ti-l manifesti.
Este cu adevarat inspirational pentru angajator sa citeasca scrisori de la oameni pasionati care vor sa lucreze in compania sa. Scrisorile prea formale merg intotdeauna la gunoi.
4. Te concentrezi prea mult pe propria persoana Bineinteles ca viitorul tau angajator stie deja ca experienta la noul job va fi extraordinara pentru tine, asa ca ar trebui sa-i spui cum ai putea tu sa il ajuti pe el.
Care sunt zonele in care excelezi? Cum te-a pregatit experienta anterioara pentru acest job?
5. Folosesti cuvinte nepotrivite Niciodata nu te adresa intr-o scrisoare de intentie cu cuvintele "Draga Domnule" sau "Draga Doamna". Daca nu stii numele persoanei careia i se adreseaza scrisoarea, fa tot posibilul sa il afli. Nimeni nu se supara daca personalizezi putin lucrurile.
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro