Lucrurile pe care un pediatru nu doreste sa le faci cu copilul tau

Lucrurile pe care un pediatru nu doreste sa le faci cu copilul tau

Cand devii parinte nu primesti un manual de instructiuni pentru cresterea copilului, iar mamele si tatii simt pe propria piele cum este cand trebuie sa ai grija de un micut.

Si de multe ori apeleaza la prieteni, parinti sau internet pentru a se informa.

Dar medicul pediatru Helen DeVos, din Michigan, spune adevarul despre lucrurile pe care parintii nu ar trebui sa le mai faca atunci cand au grija de copil, scrie parents.com.

1. Nu mai cautati pe internet sfaturi medicale

Atunci cand nu stii ce are copilul tau si nu identifici simptomele corect, primul lucru pe care parintii il fac este sa il consulte pe "doctor Google". Si chiar daca unele site-uri sunt de incredere si va pot ghida corect, nu este indicat sa pui un diagnostic pe baza a ceea ce citesti pe internet. Cel mai bine este sa va adresati doctorului. "Un diagnostic se bazeaza pe evaluarea noastra medicala," spune specialistul.

Citeste si: Forma burticii in sarcina: rotunda sau tuguiata. Factori care determina aspectul burticii viitoarei mamici

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ce cauzeaza sangele din scaunul bebelusului?

Citeste si: Medicii pediatri explică cele 3 mari greşeli pe care le fac părinţii în caz de gripă

2. Nu mai cere antibiotic

Este de inteles ca orice parinte vrea ca micutul sau sa se faca bine cat mai repede, numai ca antibioticele nu sunt o solutie de fiecare data. "E indicat sa primeasca antibiotice atunci cand este vorba despre o infectie, nu in toate cazurile. Cand sunt raciti nu au nevoie de antibiotice, ci doar de timp de vindecare," explica pediatrul Helen DeVos.

3. Nu mai refuzati vaccinarilor in favoarea metodelor alternative

Daca unii parinti se grabesc sa-si vaccineze copilul, altii sunt speriati de acestea. Chiar daca sunt de acord ca vaccinurile sunt un lucru bun, ei se tem din multe motive.

"Exista dovezi foarte solide ca imunizarile impiedica multe boli mortale sau pe cele din copilarie," spune medicul. Problema este ca intarzierea vaccinarii, in special la copii, dauneaza sistemului imunitar.

Citeste continuarea pe copilul.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ciroza hepatică – Semnele și simptomele care ar trebui să vă trimită de urgență la medic

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină