Prim-ministrul anunță potențiale măsuri luate împotriva profesorilor care refuză să țină cursurile online.
În urma începerii noului an școlar cu restricțiile aferente pandemiei de Coronavirus, au apărut probleme organizatorice în rândul școlilor și liceelor. În timp ce elevii sunt acuzați de neseriozitatea provocată de orele de curs desfășurate din confortul propriilor case, profesorii sunt acuzați de încăpățânare!
Tot mai mulți părinți și elevi se plang de absența profesorilor în mediul online. Chiar Premierul României are ceva de spus în această privință: "Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor!”
Ce se întâmplă cu profesorii care nu își respectă atribuțiile?
Ludovic Orban răspunde îngrijorării parinților cu amenințări la adresa profesorilor care nu sunt dispuși să contribuie la schimbarile necesare pentru funcționarea școlilor în mediul online: "Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face"
Acesta, însă, dă dovadă de toleranță și își exprimă înțelegerea față de situațiile speciale, în care dascălilor le este imposibil să contribuie la această schimbare radicală în ceea ce privește funcționarea sistemului educațional românesc. "Nu
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În ciuda susținerii demonstrate din partea Premierului față de modernizarea metodelor de predare, acesta a declarat vineri că ”elevii sunt în siguranţă la şcoală”, deoarece aceștia sunt înconjurați de cadrele didactice ”care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătăţii”.
În momentul de față, Ludovic Orban nu consideră închiderea instituțiilor de învățământ o măsură necesară în contextul pandemiei de COVID-19. ”N-am văzut astfel de puncte de vedere. Nu sunt epidemiolog. Dar, din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranţă la şcoală, pentru că sunt cu cadrele didactice, cu educatorii, învăţătorii, profesorii care au obligaţia să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi cel puţin din ceea ce am urmărit, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la şcoală nu este foarte mare” a transmis premierul.
În urma întrebărilor primite în legatură cu măsurile ce vor fi luate în eventualitatea creșterii infectărilor în rândul elevilor și dascălilor, Orban a declarat următoarele:
”Asta este o chestiune care nu ţine de Ministerul Educaţiei, dar tocmai din acest motiv am invitat la această analiză şi Ministeru Sănătăţii, l-am invitat şi pe domnul secretar de stat Raed Arafat pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii de a corecta eventuale disfuncţionalităţi, de a lua măsuri care să îmbunătăţească procesul educaţional şi în acelaşi timp să protejeze sănătatea copiilor”