Lupta cu kilogramele in plus si Pastilele de slabit

Lupta cu kilogramele in plus si Pastilele de slabit
Lupta cu kilogramele in plus si Pastilele de slabit

Kilogramele in plus au incetat de mult sa fie o problema strict estetica. In conditiile in care la nivel global obezitatea incepe sa fie considerata o epidemie, solutiile miraculoase care promit topirea grasimii peste noapte sunt tot mai populare.

A pierde in greutate este una dintre cele mai mari provocari cu care se poate confrunta o persoana pentru ca implica schimbarea stilului de viata si a unor obiceiuri de multe ori bine impamantenite. Multi cauta solutii si le gasesc sub forma diverselor tipuri de pastile de slabit disponibile pe piata.

Pastilele de slabit – o analiza obiectiva

Pentru a discuta despre pastilele de slabit trebuie sa pornim de la cea mai importanta intrebare: functioneaza?  Raspunsul depinde de o serie de variabile.

Simplificat se poate spune ca da, unele pastile de slabit functioneaza iar altele mai putin.

Toate pastilele de slabit care apar pe piata ca rezultat al unor studii serioase in ceea ce priveste efectul substantelor active pe care au le au baza, au potentialul de a fi eficiente. Mai departe, efectul pe care aceste pastile il au in diversele diete de slabit abordate de fiecare, tine de modul in care sunt aplicate schimbari asupra stilului de viata si asupra obiceiurilor alimentare.

Cu alte cuvinte, pe scurt, pastilele de slabit nu sunt o solutie miraculoasa pentru pierderea in greutate.

Aceasta este – desi nu pare, o veste buna.  Vom explica in urmatoarele randuri de ce.

Pastilele de slabit, un sprijin binevenit intr-o strategie complexa

Reclamele care promoveaza diete minune cu pastile de slabit fara nici o schimbare de stil de viata trebuie ignorate din start.

Pastilele de slabit nu sunt o solutie ci un sprijin, un punct de start pe un drum anevoios care necesita o strategie clara si vointa de fier.

Daca pastilele de slabit ar fi cu o adevarat o solutie miraculoasa atunci ele ar risca sa arunce consumatorii pe acelasi drum periculos cu care se confrunta persoanele care urmeaza diete extreme, cel al efectului de yo-yo.

Secretul pe care evita sa il dezvaluie toate articolele de senzatie despre pierderea spectaculoasa in greutate este acela ca nici o dieta sustenabila nu se poate incepe trisand si cautand scurtaturi sau solutii imediate. Daca nu invatam sa ne schimbam stilul de viata si obiceiurile alimentare, la sfarsitul dietei sau curei cu pastile de slabit vom pune imediat la loc kilogramele de care am scapat anterior.

Cum functioneaza pastilele de slabit?

Am clarificat faptul ca pastilele de slabit care functioneaza cu adevarat si in care puteti avea incredere nu sunt concepute pentru a fi o solutie, ci un sprijin la solutia deja testata si dovedita: schimbarea obiceiurilor alimentare si introducerea miscarii in viata persoanelor sedentare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru a dezvolta acest argument trebuie discutat despre cum functioneaza pastilele de slabit.

In functie de

ingredientul activ pe care il contine fiecare tip de pastile de slabit, modul de functionare poate diferi usor, insa in general este vorba de acelasi principiu.  O pastila de slabit eficienta trebuie sa indeplineasca doua roluri:

1. Inhibarea apetitului. Apetitul este motivul pentru care ajungem adesea sa mancam mai mult decat avem nevoie iar excesul de aport caloric inseamna depozite de grasime si kilograme in plus.

2. Cresterea nivelului de energie. Atunci cand se incepe o dieta de slabit primul efect resimtit este adesea lipsa de energie. Aceasta senzatie apare in momentul in care este redus drastic aportul zilnic de calorii cu care este obisnuit organismul si dispare pe masura ce noul aport caloric devine normalitate.  In perioada de acomodare, lipsa de energie este motivul pentru care multe persoane renunta la dieta inainte ca aceasta sa poata avea cu adevarat rezultate.

Pe langa aceste efecte, pastilele pentru slabit au adesea rol de impiedicare a formarii depozitelor de grasime, stimulare a metabolismului si promovarea a arderii rapide a grasimilor( efect de termogeneza).

Printre cele mai comune ingrediente active din pastile de slabit care au efecte demonstrate in acest sens se numara:

- cafeina sau guarana care stimuleaza metabolismul

- psyllium care da senzatia de satietate

- acidul hidrocitric si ceaiul verde pentru asimilarea mai lenta a grasimilor

- chitosanul care blocheaza absorbtia grasimilor

Cine ar trebui sa foloseasca pastile de slabit?

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pastilele de slabit nu sunt recomandate persoanelor care vor sa piarda cateva kilograme. In principal, acestea sunt considerate o solutie pentru o problema de sanatate si nu pentru una estetica. De aceea sunt recomandate doar persoanelor cu un indice de masa corporala de peste 30.  Acest indice este pragul de jos a ceea ce este considerat obez( o persoana cu un indice de masa corporala de 30 pana la 39.9 este considerata obeza iar o persoana cu un indice de masa corporala peste 40 intra deja in categoria obezitate morbida).

Exista insa o diferenta clara intre pastilele pentru slabit care contin substante chimice si pastilele pentru slabit pe baza de extracte naturale. Cele din urma sunt recomandate inclusiv in curele pe termen scurt, pentru pierderea unui numar moderat de kilograme( pana la 10-15 kilograme).

Posibile efecte secundare

Nu se poate discuta despre nici un fel de pastila sau supliment fara a discuta si de un aspect mai putin placut: efectele secundare. In principal produsele naturiste au avantajul ca produc foarte rar efecte secundare insa chiar si in cazul acestora este de maxima importanta ca, atunci cand se achizitioneaza, sa vina cu prospecte care explica potentialele efecte secundare.

In general, pentru pastile de slabit efectele secundare sunt usoare pana la moderate si difera in functie de compozitie. Unele pot cauza balonare si diaree pe cand altele pot cauza constipatii, migrene sau insomnie.

Aceste efecte secundare sunt intalnite rar iar pastilele de slabit sunt considerate sigure pentru administrare cu conditia ca indicatiile de administrare sa fie respectate.

Perioada recomandata de administrare a pastilelor de slabit nu depaseste de obicei 6 luni.

Concluzie – pastielele de slabit te ajuta sa incepi, restul tine doar de tine

Pastilele de slabit sunt un excelent ajutor pentru cei care au nevoie de acel prim pas pentru a alege un stil de viata mai sanatos si a incepe sa piarda in greutate. In acele prime saptamani care sunt cele mai grele in orice dieta pentru slabit, pastilele te ajuta sa iti tii sub control apetitul si sa iti mentii nivelul de energie.

Profita de acest ajutor pentru a-ti schimba dieta si a incepe un program de exercitii care iti va creste treptat nivelul de energie si iti va stimula metabolismul si procesul de ardere a grasimilor chiar si dupa ce perioada de administrare a tipului ales de pastile de slabit s-a incheiat.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies