Lupta impotriva grasimilor mancand!

Lupta impotriva grasimilor mancand!
Lupta impotriva grasimilor mancand!

Pentru ca e vara si pentru ca iti doresti sa ai un corp perfect, incerci in fiecare luna o dieta diferita, te infometezi, ridici greutati la sala sau mergi la fel de fel de “impachetari-minune”.

Si totusi, kilogramele in plus par sa se incapataneze sa nu dispara!

Poate ca in filme e greu sa-i distingi imediat pe baietii buni de cei rai, dar in frigider poate fi mai simplu, atata timp cat stii ce cauti.

Baietii buni- Mananca alimente cu grasimi, fibre sanatoase (acizi Omega-3 monosaturati cu DHA si unii acizi polinesaturati, cum ar fi uleiul de masline), carbohidrati din cereale integrale 100%, peste, alune si nuci bogate in proteine, fructe si legume.

De asemenea, e bine sa consumi si grasimi sanatoase in cantitate mica (de exemplu un pumn de nuci sau alune) cu 30 de minute inainte de masa pentru a-i permite semnalului de satietate sa ajunga din stomac la creier, ceea ce te ajuta astfel sa nu mananci mai mult decat trebuie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Bea multa apa, cu acelasi scop. Indiferent de regimul alimentar pe care il alegi, apa te ajuta sa piezi in greutate.

Infractorii- Evita cele trei tipuri de alimente care contribuie la imbatranirea organismului: grasimile trans, grasimile saturate si zaharurile simple.

Da-i organismului calciu- Stii deja ca pentru oase e bun calciul, dar tot mai multe studii au dovedit ca exista o legatura intre calciu si pierderea in greutate. Se pare ca 1 000 de miligrame de calciu pe zi te ajuta sa reduci aportul de grasime si sa cresti metabolismul grasimii – o lovitura dubla data kilogramelor in plus.

Iti poti lua aportul de calciu (care se absoarbe mai bine din zerul de lapte decat din branza care se alege cand se scurge zerul) din produse lactate semidegresate sau din suplimente alimentare. Nu exclude din alimentatia ta alte surse de calciu mai putin cunoscute, cum ar fi spanacul, sardinele, fasolea, semintele de susan sau portocalele.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Satura-te!

-
Iata un fapt medical: cu cat iti este mai foame, cu atat e mai mare posibilitatea sa mananci tot ce-ti iese in cale si sa rontai orice bomboane, chipsuri sau frigarui de porc care-ti sunt la indemana si cu cat te indopi mai tare, cu atat creste riscul ca forma corpului tau sa se schimbe si kilogramele sa creasca.

De aceea, una dintre datoriile tale in calitate de persoana care mananca sanatos este sa consumi alimente care raspund nevoilor tale nutritionale, fara sa provoace oscilatii mari ale nivelului de zahar din sange sau sa dezechilibreze nivelul hormonilor

care sunt vinovati astfel pentru faptul ca resimti in permanenta nevoia de a manca. Include in meniul tau zilnic multe fibre, precum si o cantitate mare de proteine, care determina hipotalamusul sa iti comunice ca esti satula.

Pacaleste-te singura- Adevarul este ca atunci cand vine vorba de mancare nu prea ne ascultam stomacul. Ne ascultam mai degraba ochii. In mod ideal, daca mananci asa cum trebuie vei putea sa te opresti din mancat daca mesteci fara graba, consumi o portie mica de grasimi sanatoase inainte de masa si iti asculti stomacul atunci cand acesta iti spune

ca ai mancat destul. Foloseste farfurii mici si evita sa mananci direct din ambalaj. Pune-ti intotdeauna o portie mica in farfurie si limiteaza-te la atat!
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies