Lygia Alexandrescu, despre cum să scăpăm de kilogramele luate în starea de urgență! Specialista Kfetele, sfaturi practice EXCLUSIV

Lygia Alexandrescu, despre cum să scăpăm de kilogramele luate în starea de urgență! Specialista Kfetele, sfaturi practice EXCLUSIV
Lygia Alexandrescu, despre cum să scăpăm de kilogramele luate în starea de urgență! Specialista Kfetele, sfaturi practice EXCLUSIV

Perioada petrecută în izolare, perioada distanțării sociale prilejuită de starea de urgență cauzată de coronavirus, a dus și la acumularea unor kilograme nedorite pentru majoritatea populației, iar Lygia Alexandrescu are... leacul.

Din acest motiv, specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu, a vorbit despre cum să scăpăm despre kilogramele acumulate, dând o serie de sfaturi cât se poate de practice pentru ca efortul de a slăbi să fie cât mai ușor.

Citeste si: Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista

Citeste si: Lygia Alexandrescu, față în față cu Leonard Miron! Sfaturi practice pentru a nu te îngrășa în perioada epidemiei de coronavirus

Citeste si: Lygia Alexandrescu, sfaturi esenţiale pentru masa de Paşte! "Este important să eşalonăm meniul"

”E o problemă, am intrat de două luni în izolare, am avut mai mult sau mai puțin acces la mersul la piață, la cumpărat alimente proaspete, de orice ne-am putut plânge în această perioadă, dar nu de timp. Iar timpul s-a petrecut foarte mult în bucătărie...

Iar asta se vede pe burtică... Problema mare este rutina alimentară orară. Micul dejun, așa cum era, frugal, nu a mai fost dimineața, a fost pe la 10.00-11.00 și în condițiile în care frigiderul fiind la îndemână, practic, ne-am răsfățat.(...) Iar după nici o oră două, ne pregătim de prânz... Iar toate astea se văd în kilograme”, ne-a explicat lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Doar că, susține specialista kfetele.ro, să scăpăm de kilograme este destul de simplu dacă, cu ambiție puțină, ne ”reparăm” programul zilnic. ”În primul rând, trebuie să ne revenim din punct de vedere orar. Este extraordinar de important ritmul circadian. Faptul că se face lumină devreme și ne trezim la ora 06.30-07.00, iar copii nu se duc la școală, noi trebuie să ne reluăm activitățile. Să nu uităm că am intrat în case în martie, când nu era mai nimic pe piață, abia apăreau pe atunci ridichile și castraveții, iar acum abundă piața, avem roșii, avem castraveți, de toate.

Mâncarea gătită cu drag, elaborată, trebuie înlocuită cu salate, cu brânză, mă refer la caș, la urdă, la cele fără prea multă sare, dar în perioada în care vrei să renunți la kilograme, trebuie să renunți și la niște sare. Nu înfometare, sub nicio formă, metabolismul trebuie întreținut”, susține Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu..

Mai mult, specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu oferă un program zilnic ușor de respectat pentru cei care vor să dea câteva kilograme jos.

”Sistemul e simplu: micul dejun va fi la maximum o oră de la trezire. Nu trebuie să lipsească fibrele, pentru că o dietă sănătoasă trebuie să conțină fibre, carbohidrații care dau energie în timp, pe o perioadă îndelungată, nu ceva dulce... Și, ca să avem energie destulă, fructe... Între mese trebuie să luăm o gustare, un bolișor de căpșune, un măr... Banane, au mult potasiu, citrice, fructele sunt importante.
Iar dacă nu apucăm fructe, un kefir, o sana, un lapte bătut, în așa fel încât să avem o bogăție de probiotice, dar care să fie ușot calorice. Prânzul poate fi ușor, pește, brânză... dar carnea gătită la abur, la grătar, fierte. Salate multe, orez.. O ciorbă cu zarzavaturi multe, cu o felie, două de pâine... Dar un singur fel de mâncare. Cina, la ora 17.00, iar seara, o mămăliga cu brânză sau o supă cremă.
Totul ușor...”,
a mai explicat Lygia Alexandrescu.

 

 

 

Specialista kfetele.ro, Lygia Alexandrescu a dezvăluit care e alimentația viitorului

”Alimentația viitorului este dieta ecologică. Soluția stă în aliment. Un aliment integral, un aliment de sezon. Alimentele trebuie mâncate atunci când apar în mod natural. Adică, cireșele primăvara, merele toamna, nu cireșe în decembrie... Din cauză că nu mâncăm așa cum ar fi natural sunt și problemele cu care ne confruntăm acum, cele pe care le vedem cu toții, cu obezitate uriașă în rândul copiilor”, a explicat Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România. Mai mult, susține specialista, viitorul va însemna, de fapt, întoarcerea la tradițiile alimentare. ”Am uitat de natură, am uitat de firesc. Uităm de relația dintre ADN-ul nostru și alimentație. Iar asta este chiar secretul unei alimentații sănătoase. În viitor se vor face teste care ne vor spune ce și la ce oră chiar trebuie să mâncăm, ce alimente ne cere, de fapt, corpul. Și ce alimente să ceară în afara celor care sunt înscrise, deja, de generații, în felul nostru de a fi, în specificul fiecăruia? Iar ceea ce e de reținut, cred eu, este că viitorul nu mai promite carne, nu mai promite lactate, nu vom mai avea de unde... Vom mânca insecte, viermi și plante perene...”, spune Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mai mult decât atât, Lygia Alexandrescu este convinsă că soluția pentru o alimentație sănătoasă ar fi... la piață. ”Avem nevoie de acea femeie de la piață,. De la care să cumpărăm alimente curate. Alimente de sezon. Și să mâncăm echilibrat. Nu caloriile contează, ca număr, ci ceea ce mâncăm noi. În Occident, în lume, deja porțiile sunt mai mici, așa cum e sănătos, și să mănâncă mai sănătos. Nu se mai discută de cantitatea caloriilor, ci de calitatea lor.(...) La noi se discută de numărul caloriilor, dar uităm cât de mare este risipa alimentară”, a mai spus Lygia Alexandrescu, specialista kfetele.ro.

 

Rata de obezitate este în creștere în toată lumea

Datele OMS arată că o combinație dintre o dietă nesănătoasă și un stil de viață sedentar a dus la creșterea ratei de obezitate, nu numai în țările dezvoltate, ci și în țările cu venituri mici, unde foametea și obezitatea adesea coexistă. Aceleași date scot in evidență că, peste 670 de milioane de adulți și 120 de milioane de fete și băieți (5-19 ani) sunt obezi, iar peste 40 de milioane de copii sub 5 ani sunt supraponderali, în timp ce peste 820 de milioane de oameni suferă de foame. La nivel european 1 din 3 adolescenți suferă de obezitate, o creștere spectaculoasă fiind observată, în ultimii ani, în țările din estul Europei, din care face parte și România. Specialiștii atrag atenția ca dieta neadecvată este factorul de risc principal pentru decesele cauzate de boli netransmisibile, inclusiv boli cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies