Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista

Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista
Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista

Ce putem consuma în ultima săptămână și ce ar trebui evitat înaintea sărbătorilor pascale, potrivit specialistei în nutriție.

Specialistul în nutriție, Lygia Alexandrescu, a oferit în exclusivitate pentru kfetele.ro câteva sfaturi prețioase pentru ultima săptămână de post.

Foarte multe persoane obișnuiesc să țină post în ultima săptămână de dinainte de Paște, așa că trebuie să țină cont de câteva sfaturi esențiale.

„Este aprilie, ne apropiem de Paște, sunt ultimele zile de post. Foarte mulți dintre noi începem să ne primenim atât sufletul, cât și corpul și să începem să mâncăm mai puțină proteină animală.

Dacă nu am început, iată, e momentul să o facem.

Fără niciun fel de grijă că nu avem destulă proteină, dieta vegetariană, dieta de post poate fi aplicată. Foarte mulți dintre noi ne întrebăm ce să mâncăm în această perioadă de post, în așa fel încât să nu ne fie foame și să nu mâncăm carbohidrați mai mult decât de obicei.

În primul rând, rutina orelor de masă trebuie să rămână o preocupare, adică mic dejun, prânz, cină să existe, respectând piramida alimentară.

De asemenea, un mare nu ar fi cumpăratul de alimente care sunt foarte procesate, conțin foarte multă grăsime saturată, conțin foarte multă sare, care duce la retenție hidrică mare și mai scade și imunitatea, ne spune un studiu clinic actual.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Povestea femeii care a slăbit 40 de kilograme cu ajutorul Lygiei Alexandrescu! Care este dieta urmată de Luiza?

Și avem timp, de data asta avem timp. Nu ne mai putem scuza că nu avem timp să gătim de post. Și ne putem întoarce la rețetele bunicii, la rețetele mănăstirești, pornind de la boabe de năut, de linte și putem face o mâncare foarte gustoasă și foarte nutritivă pentru toată familia, sub diverse forme.

Lygia alexandrescu
Lygia alexandrescu

Citeste si: Lygia Alexandrescu: Minus 3 Kg- Dieta de recuperare dupa Sarbatori

Fie că este fasole bătută, bineînteles fără prăjeală, fără ulei, fără ceapă prăjită, doar topită în sos de roșii și cu multă verdeață. Lintea, hummusul pot fi variante de mic dejun. Adică aceste paste vegetale adăugate peste pâine de secară, nu mai mult de 60 de grame. De asemenea, ciupercile sunt o sursă bună de proteină și de fier în această perioadă. Supele, ciorbele din zarzavaturile atât de autohtone, care se găsesc în piețe acum.

Ce spune specialista despre restricția calorică

Hidratarea este foarte importantă în perioada de post, ceaiuri calde, neîndulcite, limonadă, apă, lămâie, în care se poate adăuga menta sau plantele aromate în așa fel încât să le bem cu plăcere.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Citeste si: Specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu: Când să nu mănânci pâine cu semințe

Să nu uităm că în zilele de miercuri, de vineri, când vrem să mâncăm mai puțin. Restricția calorică este un lucru excepțional. Chiar există un studiu clinic care a publicat rezultatele chiar acum, în martie 2020, care întărește faptul că restricția calorică preșungește viața.

În primul rând crește imunitatea, de care avem nevoie în această perioadă. În al doilea rând, prin micșorarea particulelor foarte active cu oxigen, deci radical liber, care atacă membrana celulară și prin rezistența la stres a membranei celulare. Așadar, mâncăm ordonat, mâncăm caloric mai puțin și vegetarian, în așa fel încât să avem un suflet liniștit și un copr sănătos.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies