Este greu să găsim persoane cărora să nu le placă fast-food ul. Există, probabil, câteva excepții, dar majoritatea oamenilor sunt pasionați de aceste mâncăruri delicioase, care pot crea o dependență reală.
Cu toate acestea, suntem conștienți de impactul negativ pe care aceste produse îl pot avea asupra sănătății noastre, motiv pentru care ar trebui să le consumăm cu moderație sau chiar să le evităm complet.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui un cub de gheață în mâncare. Gospodinele pricepute știu acest secret
Cum prepară Sorin Bontea burgerul
Partea bună este că în zilele noastre putem prepara acasă propriul fast-food, cum ar fi un burger, într-un mod destul de sănătos, și avem norocul să avem chef-ul Sorin Bontea care ne învață cum să facem acest lucru.
Ingrediente
-1 kg carne de vită
-muștar
-dulceață de smochine
-sos barbeque
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
-ketchup
-baby spanac
-brânză de capră
-ulei de măsline
-ceapă crocantă
Bucătarul a mărturisit că îi place să facă carnea singur, iar prima dată se apucă să o toace, ulterior, când aceasta este gata, o amestecă cu piper, sare și o linguriță de muștar.
„M-am gândit să vă propun o rețetă de burger, iar mie îmi place să fac carnea singur. Prima dată mă apuc să toc carnea. Când este gata, o amestec cu piper, sare, o linguriță de muștar și trei linguri de ketchup și 2-3 lingurițe ulei de măsline. Ideea este că trebuie amestecată bine, ca să se amestece totul, după care trebuie gustată. Când carnea este gata, mă apuc să formez burgerii cu o presă. Acum o să-i pun în folie de plastic și în las în frigider aproximativ o oră, pentru a căpăta gust și să se întărească carnea. Este timpul să gătesc burgerii pe grătar, arată foarte frumos, trebuie să rămână suculenți. În acest timp, pun și cartofii wedges la prăjit. Când burgerii sunt gata, pun și chiflele pe grătar, doar să le dau culoare.”, a spus Sorin Bontea, pe Youtube.
Cum asamblezi burgerul
După ce carnea a fost prăjită în mod corespunzător și chiflele sunt pregătite, este momentul să asamblezi produsul final. Este important să ai toate ingredientele de pe lista de mai sus la îndemână, iar Sorin Bontea te va ghida pas cu pas în procesul de asamblare.
„Punem sos barbeque, baby spanac, cărnița, sos, brânză de capră, dulceață de smochine, în care am pus peperoncino, ceapă crocantă, mai multă, așa îmi place, felia de pâine deasupra și acesta este burgerul. Poftă mare!”, a mai dezvăluit bucătarul chef.
Secretul lui Scărlătescu pentru un burger bun
Cătălin Scărlătescu nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de rețeta perfectă de burger. Fiind un bucătar cunoscut în țara noastră, el împărtășește gurmanzilor cele mai bune trucuri prin care pot obține burgerul ideal.
„Prima dată este importantă sursa de carne, după care trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Aici mulți greșesc. Dacă bagi doar carne, ai o chiftea foarte uscată, trebuie să știi ce grăsime să bagi. Nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente, eu mor când îi văd pe alții că pun și de aia, și de aia, trebuie cât mai simplă, sare și piper. Apoi, e important să știi cum să alegi sosurile, un barbeque bun, o maioneză bună, după care ai roșia, foarte clasic, foaia de salată, castravetele murat. Dulceața de ceapă trebuie să știi să o faci. Dacă nu ai scăpat puțin lichior de cireșe, degeaba. Pe urmă, e foarte simplu. Eu le dau drumul la grătar și nu au cum să greșească. O să-mi iasă toți la fel, cu același gust. Când mai vine unul și-mi zice că îl vrea în sânge îl trimit să meargă la alt restaurant. Nu există. Burgerul e ăla pe care ți-l dau eu.”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastullui realizat de Mihai Morar.
Citește și: Rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea! Trucul secret pe care îl folosește cheful