Cristina Șișcașu a avut câteva probleme cu vocea și gâtul, iar după ce a încercat să amelioreze problemele de sănătate cu medicamente, a ales să folosească și un sirop natural, făcut în casă.
Sezonul rece începe să își facă simțit prezența în viețile noastre, iar acest lucru poate spune și Cristina Șișcașu care a trecut recent prin probleme cu vocea și a încercat să trateze tusea cu un sirop natural făcut în casă.
Cum prepară Cristina Șișcașu siropul de tuse?
Remediile naturiste sunt mereu binevenite pentru a trata anumite afecțiuni date de vremea rece, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să consultăm un specialist atunci când problemele apar.
Cristina Șișcașu și-a amintit de cum erau tratate durerile de gât în copilărie și a ales să facă un sirop natural pentru tuse. Mama ei avea mereu în casă ridichi negre, din care făcea suc pentru un tratament natural și de efect în acest tip de afecțiune.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru acest sirop de tuse aveți nevoie de doar două ingrediente: miere și două ridichi negre, iar Cristina Șișcașu explică, pas cu pas, cum prepară acest sirop și după cât timp poate fi consumat.
„Puteți folosi orice fel de miere aveți în casă. Am spălat ridichile foarte bine și începem lucrul.
Am tăiat codița, tăiem un căpăcel, apoi scobim cu grijă în interior, vă puteți ajuta și de o lingură. Mama făcea și salată de ridiche neagră cu ceapă și ulei.
Puteți să o puneți într-un suport si punem mierea în interior, dar să mai lăsăm loc pentru că ridichea va lăsa suc propriu și trebuie să lăsăm spațiu.”, a explicat Cristina Șișcașu.
După cât timp se poate consuma siropul de ridiche neagră?
Persoanele care se confruntă cu probleme ale gâtului tuse, pot încerca să realizeze siropul făcut de Criștina Șișcașu, în doar doi pași, care poate fi consumat în 24 de ore de la preparare.
„Punem căpăcelul și o lăsăm la temperatura camerei timp de 24 de ore. La macerat. Apoi, după 24 de ore, vom observa să se umple ridichea, iar tot conținutul din interior îl punem într-o sticluță sau un borcănel, la frigider.
Adulții pot lua 3 linguri pe zi între mese, iar copiii 3 lingurițe.
Este un sirop plin de vitamine, dar nu înlocuiește un tratament oferit de medic.” , a adăugat Cristina Șișcașu.
Așa cum menționează și Cristina Șișcașu, acest sirop nu înlocuiește tratamentul oferit de medic, ci ajută la o vindecare mai rapidă.