Chef Sorin Bontea a împărtășit în mediul online, o rețetă care cu siguranță amintește de copilărie: macaroanele cu brânză.
Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară, obișnuiește să posteze în mediul online, diverse rețete cu care își uimește de fiecare dată urmăritorii. Indiferent că este vorba despre un desert sau un preparat tradițional, celebrul bucătar reușește să țină pasul cu preferințele tuturor. Astfel, de această dată, în cursul zilei de ieri, chef Sorin Bontea a postat un filmuleț pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti un desert din copilărie, reprezentat de macaroanele cu brânză.
Macaroane cu brânză, pregătite de chef Sorin Bontea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- 720 g cottage cheese
- 100 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 5 ouă
- 10 g extract de vanilie
- 500 g macaroane
- O portocală, coaja+ zeama
Mod de preparare
- “Primul lucru pe care îl facem, avem așa… 720 de grame de cottage cheese, zahăr, zahăr vanilat, mai păstrez că vreau pun și deasupra, 5 ouă și vanilie.
- Amestec ingredientele, după care am să pun și macaroanele. Trebuie să se topească și zahărul.
- Adăugăm macaroanele. Am fiert macaroanele în apă cu foarte puțină sare.
- Acum punem coaja de portocală. Ce bine miroase! Vreau să folosesc și un pic de suc (n.r. de la portocală), nu foarte mult, că după aia nu se mai leagă, doar un pic de parfum! Am amestecat bine.
- Am un vas de yena, foarte frumos (n.r. adăugăm macaroanele cu brânză). Mai presar un pic de zahăr, tot cu vanilie. (…)
- La cuptor, 180 de grade și să se ardă și astea un pic, care ies afară.
- Exact cum am zis eu, astea așa să fie puțin arse. Miroase a vanilie, a portocale… miroase a copilărie! ”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.