Roxana Blenche a surprins cu un preparat iubit de multe persoane, realizat împreună cu un ajutor în bucătărie. Cele două au pregătit macarons cu ciocolată.
Roxana Blenche a obișnuit deja cu toate rețetele sale pe canalele de socializare, atât mâncăruri simple și ușor de pregătit, cât și deserturi, însă când vine vorba de dulciurile un pic mai complicate, așa cum a declarat chiar ea, cantitățile sunt foarte importante, așa cum doar un cofetar poate să facă. De această dată, Roxana a avut nevoie de ajutor în bucătărie, Alexandra Beatrice, iar împreună au realizat macarons cu ciocolată, desertul preferat de multe persoane.
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞
- 300 g zahăr pudră
- 300 g făină de migdale
- 300 g zahăr tos
- 75 ml apă
- 220 g albuș
𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐦ă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 200 g frișcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
Cum realizează Alexandra și Roxana compoziția pentru macarons
Citește și: Rețeta de ardei umpluți! Cum prepară chef Roxana Blenche acest preparat: „Acum facem o îngroșală simplă.”
Alexandra a început prin a prezenta toate ingredientele de care are nevoie pentru acest desert, dar și cum se realizează compoziția pentru blatul macaronsului. Începe prin a face un sirop, pe care îl amesteca cu albușurile bătute, apoi restul de albuș îl adaugă compoziția de făină de migdale și omogenizează, până când iese o bezea italiană. “Vom face macarons.
Trebuie să omogenizăm făina din migdale cu zahărul pudră. Facem un sirop de zahăr, o bezea italiană, la 118 grade. Avem nevoie de un termometru. Adăugăm zahărul, apoi apa și în timp ce se face siropul, mergem și batem albușurile. Adăugăm siropul de zahăr peste albușurile bătute spumă, după ce ajunge la 118 grade. Am adăugat restul de albuș în compoziția de făină de migdale și omogenizăm. Bezeaua s-a răcit și o adăugăm peste pasta de făină de migdale, incoporăm încet și amestecăm până când compoziția noastră se prelinge de pe spatulă.”,
Modul de preparare al cremei pentru macarons
Este foarte important ca acestea să rămână la uscat timp de 30 de minute până când sunt introduse în cuptor, iar în acest timp, Alexandra și Roxana pregătesc crema, care se realizează foarte ușor, doar din frișcă lichidă și ciocolată neagră, iar când tava este scoasă din cuptor, tot ce trebuie să facă este să umple macarons cu compoziția abia pregătită.
Este important ca aceasta să fie rece și înainte ca aceștia să fie asamblați. “Avem nevoie de un poș, o tavă, hârtie de copt. Punem în tavă, iar după îi vom bate puțin, să iasă aerul. Până să îi punem la cuptor îi lăsăm la uscat 30 de minute, apoi îi punem la cuptor la 135 de grade, timp de 15 minute. Acum putem să le adăugăm și le puțină cacao deasupra. Acum facem crema. Încălzim smântâna pentru frișcă și o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm. După ce facem crema, trebuie să se răcească 2 ore. Crema s-a răcit, o punem în poș, am găsit și perechea fiecărui macarons, iar acum îi umplem cu creamă.”, a mai spus Alexandra Beatrice, invitata Roxanei Blenche.