Macarons cu boabe de cafea reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Macarons cu boabe de cafea. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Macarons cu boabe de cafea, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Macarons cu boabe de cafea
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Macarons cu boabe de cafea, absolut delicioase, în doar 12 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Macarons cu boabe de cafea este de o or ă
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – o oră și 15 minute
Rețeta de Macarons cu boabe de cafea este pentru 8 persoane
Citește și: Rețetă vegetariană de Conopidă prăjită cu varză, fasole și servită cu sos de roșii și ierburi
Ingrediente – Macarons cu boabe de cafea
- 100 g de albuș de ou
- 100 g de zahăr pudră
- 100 g de pudră de migdale
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de cafea măcinată fin
- 50 g de zahăr granulat
- 25 ml de apă
- Un sfert de linguriță de cremă de tartar
- Colorant alimentar maro
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - Macarons cu boabe de cafea
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și pregătiți o tăviță de cuptor cu hârtie de copt. Puteți utiliza orice tip de tavă, indiferent de formatul ei, fiind dreptunghiulară sau pătrată. Acest aspect se alege și în funcție de cantitatea de macarons pe care doriți să o preparați.
Pasul 2. Într-un bol mare, amestecați 100 de grame de albuș de ou cu cremă de tartar și bateți până când devin spumoase.
Pasul 3. Într-un alt bol, amestecați 100 de grame de pudră de migdale, 100 de grame de zahăr pudră, o linguriță de cafea măcinată și o linguriță de extract de vanilie.
Pasul 4. Adăugați amestecul uscat în bezea și amestecați cu grijă, până când se formează o pastă netedă.
Pasul 5. Adăugați colorantul alimentar maro, până când obțineți culoarea dorită.
Pasul 6. Puneți compoziția într-un poș cu vârf rotund și formați cercuri de 2-3 centimetri pe hârtia de copt. De asemenea, puteți utiliza și o pungă.
Pasul 7. Lăsați macaroanele să se usuce timp de 20-30 de minute, astfel încât să se formeze o crustă.
Pasul 8. În timp ce macaroanele se usucă, pregătiți siropul de zahăr. Puneți 50 de grame de zahăr granulat și 25 de mililitri de apă într-un bol mic și lăsați să fiarbă la foc mediu până când se formează un sirop gros și lipicios.
Pasul 9. Adăugați câteva boabe de cafea măcinate fin în siropul de zahăr și amestecați bine. Lăsați siropul să se răcească și apoi îl puteți folosi ca umplutură pentru macaroane.
Pasul 10. Când macaroanele s-au uscat suficient, puneți-le în cuptor și coaceți timp de 12-15 minute. Scoateți macaroanele din cuptor apoi și lăsați-le să se răcească complet.
Pasul 11. Puneți umplutura de sirop de zahăr și cafea între două macaroane, presați-le ușor și așezați-le pe un platou. Procesul se repetă până când toate macaroanele sunt gata.
Pasul 12. Macaroanele franceze sunt potrivite pentru orice ocazie. Cu adăugarea boabelor de cafea, acestea devin o opțiune minunată pentru iubitorii de cafea și dulciuri.
Citește și: Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian
Macarons cu boabe de cafea sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!