Macarons verzi cu cremă albă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de macarons verzi cu cremă albă.
Rețetă de Macarons verzi cu cremă albă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 200 g făină
- 200 g zahăr pudra
- 5 albușuri, la temperatura camerei
- 250 g zahăr granulat
- 100 ml apă
- Colorant alimentar verde sau în funcție de preferințe
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face această rețetă delicioasă de macarons verzi cu crema albă, trebuie să amestecați făina cu zahărul pudra într-un bol mai mare. Apoi, adăugați cele două ingrediente printr-o sită.
- În cele din urmă, ne vom ocupa de pregătirea siropului. Tot ce trebuie să facem este să începem să fierbem apă cu zahăr (200 g) într-o oală de dimensiuni potrivite până ajunge la punctul de fierbere.
- În continuare, vom amesteca albușurile cu cele 50 de grame de zahăr granulat într-un bol de dimensiuni mai mari cu un mixer până când obținem o textură mai groasă, similară cu o spumă.
- Atunci când siropul a ajuns la punctul de fierbere, vom începe să adăugăm treptat, puțin câte puțin, amestecul de albușuri în bol. Vom mixa continuu până când nu vom obține o bezea. Pentru ca bezeaua să devină tare și strălucitoare mai târziu, vom adăuga albușurile și vom continua să mixăm până când am obținut cantitatea dorită de bezea. În continuare, vom adăuga amestecul de făină și zahăr pudra, pe care l-am cernut în prealabil, peste bezea în același loc.
- Colorantul alimentar se va pune acum peste bezea, dacă doriți, dar pentru rețeta de astăzi am ales un roz. De acum, vom continua să amestecăm încet pentru a obține nuanța dorită, care nu trebuie să fie prea deschisă sau prea închisă, în funcție de preferințele noastre. În cele din urmă, vom obține o compoziție cât mai uniformă cu putință.
- Continuam să facem macarons, punând palmele pentru a forma o bilă, apoi bilele se vor aplatiza în funcție de preferințele noastre. Le lăsăm acolo, la temperatura camerei, timp de aproximativ o jumătate de oră. După această perioadă de timp, le vom pune într-o tavă de cuptor pe care am pus în prealabil hârtie de copt. Vom introduce tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 145 de grade Celsius timp de aproximativ cincizeci de minute.
- Vom scoate tavă din cuptor și o vom lăsa să se răcească pentru încă zece minute sau mai mult. Apoi, vom începe să adăugăm umplutura pe care o dorim, cum ar fi frișcă, crema de brânză sau orice altceva, și rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.