Machiaj pentru birou. Ghid pas cu pas pentru un machiaj profesional și elegant, potrivit pentru mediul de birou!

machiaj pentru birou
Machiaj pentru birou

Chiar și machiajul de birou poate să fie important. Însă știați cum îl puteți realiza?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact culorile pe care le putem utiliza pentru un machiaj de birou. În plus, descoperiți și cum îl puteți realiza mai exact. 

 

Ce culori trebuie să folosim când vine vorba de un machiaj pentru birou  

Se pare că atunci când vine vorba despre un machiaj de birou, trebuie să ținem cont de sistemul de iluminare regăsit în respectivă clădire.

Acesta este un aspect important după care trebuie să ne ghidăm. 

“Machiajul la birou trebuie să fie asimilat ca fiind un machiaj discret, machiaj plăcut ochiului. În primul rând, cred că trebuie să țineți cont de sistemul de iluminare al biroului. Clădirile vechi au de obicei un sistem de iluminare cald și atunci trebuie să folosim nuanțe reci, iar dacă sistemul de iluminare este rece, trebuie să folosim culori calde.”,

a explicat Raluca Paraschiv, make-up artist. 

machezi sau machiezi
Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

 

Ghid pas cu pas pentru un machiaj de birou 

Pentru a ne asigura că machiajul nostru este unul potrivit și la birou, specialistul menționează faptul că trebuie să utilizăm un BB cream, concealer, pudra, contur și un produs pentru buze. 

“Se respectă un ritual de îngrijire zilnică, se aplică un BB cream sau un fond de ten pe fata, un fond de ten mai fluid care nu încarcă foarte mult, îl fixam cu o pudra, iar

în zona ochilor folosim culori nu foarte accentuate că vrem să mergem în zona de culori reci, în zona de culori calde, dar machiajul nu trebuie sa fie foarte accentuat, conturul la fel, folosesc de obicei un contur uscat, iar la buze în funcție de vestimentație, un ruj neutru sau un ruj roșu.”, a menționat specialistul, pe scurt. 

Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Font de ten, concealer și machiajul ochilor 

În primul rând, nu trebuie să uităm de utilizarea unui fond de ten, a unui concealer, iar ulterior să ne decidem asupra machiajului de ochi, în funcție de preferințe. 

“Am aplicat fondul de ten, concealer-ul la ochi și voi începe cu machiajul ochilor. Ținând cont că sistemul de iluminare la birou este rece, voi folosi nuanțe calde, adică nuanțe de maro. 

I-am creat umbrele, atât pe pleoapa superioară, cât și pe pleoapa inferioara, îi voi închide foarte puțin colțul extern al ochiului, pentru a ridica ochii, apoi voi merge pe un machiaj mai discret, să spunem că nu toată lumea are timp dimineața, să stea o oră să se machieze și acest machiaj îl puteți realiza în câteva minute.”, a adăugat aceasta. 

birou machiaj
Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

Accentuăm machiajul ochilor cu eyeliner 

Dacă ne dorim opțional, putem utiliza și eyeliner, însă nu într-un mod exagerat, pentru a nu da impresia greșită asupra noastră. 

“Accentuez puțin colțul extern. Putem folosi si eyeliner, daca noi ne simțim mai bine așa si depinde cat de mult vreți sa accentuați machiajul. Eu aș aplica doar în colțul extern, cât să-mi lungească ochiul, adică nu aș exagera și pe pleoapa inferioara.”,

a subliniat specialistul. 

masa de toaleta
Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

Nu trebuie să uităm de iluminator și contur 

Iluminatorul este produsul care trebuie aplicat în anumite zone ale feței, pentru a nu induce machiajul într-o zona nedorită. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

“Voi aplica pe blender, spray fixator, pentru a umezi pensula și voi folosi pe pleoapa mobilă, puțin iluminator. Am înlocuit fardul cu iluminator, fardul acela sidefat. Voi aplica conturul, îl voi contura pomeții. Folosesc în primul rând un contur uscat, aplic de aici de la ureche, până unde începe ochiul si trebuie să aplicați în scări, cu nuanțe de maro, nude, cald. Voi aplica blush-ul, in partea din fata a pometelui, putem aplica orange sau roz, iar in continuare voi folosi puțin iluminator, pe vârful nasului, deasupra buzei superioare, inferioare si zona pomeților.”, a menționat aceasta. 

masa machiaj
Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?

 

Ultimul pas – mascara și gloss  

Nu în ultimul rând, vom aplică mascara și gloss, machiajul de birou fiind fixat cu ajutorul unui spray special de fixare, pentru a ne ține pe întreaga durata a zilei. 

“Mascara care nu trebuie sa lipsească, atât pe genele inferioare, cat si pe genele superioare. Conturez buzele, apoi optam fie pe un ruj nude cu care nu dai greș niciodată sau pentru un ruj rosu sau un gloss. Iar la sfârșit fixam totul cu un spray fixator.”, a încheiat specialistul. 

Machiaj pentru birou[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj de seară pas cu pas. Cum să realizezi un machiaj de seară perfect pentru evenimente speciale și ieșiri în oraș!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies