Chiar și machiajul de birou poate să fie important. Însă știați cum îl puteți realiza?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact culorile pe care le putem utiliza pentru un machiaj de birou. În plus, descoperiți și cum îl puteți realiza mai exact.
Ce culori trebuie să folosim când vine vorba de un machiaj pentru birou
Se pare că atunci când vine vorba despre un machiaj de birou, trebuie să ținem cont de sistemul de iluminare regăsit în respectivă clădire.
“Machiajul la birou trebuie să fie asimilat ca fiind un machiaj discret, machiaj plăcut ochiului. În primul rând, cred că trebuie să țineți cont de sistemul de iluminare al biroului. Clădirile vechi au de obicei un sistem de iluminare cald și atunci trebuie să folosim nuanțe reci, iar dacă sistemul de iluminare este rece, trebuie să folosim culori calde.”,
Ghid pas cu pas pentru un machiaj de birou
Pentru a ne asigura că machiajul nostru este unul potrivit și la birou, specialistul menționează faptul că trebuie să utilizăm un BB cream, concealer, pudra, contur și un produs pentru buze.
“Se respectă un ritual de îngrijire zilnică, se aplică un BB cream sau un fond de ten pe fata, un fond de ten mai fluid care nu încarcă foarte mult, îl fixam cu o pudra, iar în zona ochilor folosim culori nu foarte accentuate că vrem să mergem în zona de culori reci, în zona de culori calde, dar machiajul nu trebuie sa fie foarte accentuat, conturul la fel, folosesc de obicei un contur uscat, iar la buze în funcție de vestimentație, un ruj neutru sau un ruj roșu.”, a menționat specialistul, pe scurt.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Font de ten, concealer și machiajul ochilor
În primul rând, nu trebuie să uităm de utilizarea unui fond de ten, a unui concealer, iar ulterior să ne decidem asupra machiajului de ochi, în funcție de preferințe.
“Am aplicat fondul de ten, concealer-ul la ochi și voi începe cu machiajul ochilor. Ținând cont că sistemul de iluminare la birou este rece, voi folosi nuanțe calde, adică nuanțe de maro.
I-am creat umbrele, atât pe pleoapa superioară, cât și pe pleoapa inferioara, îi voi închide foarte puțin colțul extern al ochiului, pentru a ridica ochii, apoi voi merge pe un machiaj mai discret, să spunem că nu toată lumea are timp dimineața, să stea o oră să se machieze și acest machiaj îl puteți realiza în câteva minute.”, a adăugat aceasta.
Accentuăm machiajul ochilor cu eyeliner
Dacă ne dorim opțional, putem utiliza și eyeliner, însă nu într-un mod exagerat, pentru a nu da impresia greșită asupra noastră.
“Accentuez puțin colțul extern. Putem folosi si eyeliner, daca noi ne simțim mai bine așa si depinde cat de mult vreți sa accentuați machiajul. Eu aș aplica doar în colțul extern, cât să-mi lungească ochiul, adică nu aș exagera și pe pleoapa inferioara.”, a subliniat specialistul.
Nu trebuie să uităm de iluminator și contur
Iluminatorul este produsul care trebuie aplicat în anumite zone ale feței, pentru a nu induce machiajul într-o zona nedorită.
“Voi aplica pe blender, spray fixator, pentru a umezi pensula și voi folosi pe pleoapa mobilă, puțin iluminator. Am înlocuit fardul cu iluminator, fardul acela sidefat. Voi aplica conturul, îl voi contura pomeții. Folosesc în primul rând un contur uscat, aplic de aici de la ureche, până unde începe ochiul si trebuie să aplicați în scări, cu nuanțe de maro, nude, cald. Voi aplica blush-ul, in partea din fata a pometelui, putem aplica orange sau roz, iar in continuare voi folosi puțin iluminator, pe vârful nasului, deasupra buzei superioare, inferioare si zona pomeților.”, a menționat aceasta.
Citește și: Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?
Ultimul pas – mascara și gloss
Nu în ultimul rând, vom aplică mascara și gloss, machiajul de birou fiind fixat cu ajutorul unui spray special de fixare, pentru a ne ține pe întreaga durata a zilei.
“Mascara care nu trebuie sa lipsească, atât pe genele inferioare, cat si pe genele superioare. Conturez buzele, apoi optam fie pe un ruj nude cu care nu dai greș niciodată sau pentru un ruj rosu sau un gloss. Iar la sfârșit fixam totul cu un spray fixator.”, a încheiat specialistul.