Macrou prăjit. Adevărul pe care trebuie neapărat să îl afli

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Macrou prăjit. Macroul prăjit este delicios, însă trebuie să fii atent atunci când îl mănânci! Iată motivul real pentru care trebuie să renunț la el

Macrou prăjit. Fiind preferatul românilor, macroul prăjit nu prea lipsește de pe mesele lor. Totuși, el nu este atât de sănătos pe cât credeam.

Vă prezentăm în acest articol motivul pentru care ar trebui să renunți la prăjirea macroului și a peștului, în general. De asemenea, vă prezentăm o rețetă delicioasă de macrou prăjit, pe care o puteți încerca dacă nu sunteți convinși de faptul că peștele nu mai este la fel de sănătos ca cel făcut la cuptor sau la grill.

Macrou prăjit. Motivul pentru care trebuie să renunți la peștele prăjit

Peștele este un aliment foarte sănătos, însă dacă nu știi cum să îl prepari, nu beneficiezi de proprietățile sale. Vezi de ce nu ar trebui să îl prăjești niciodată.

Un studiu publicat în revista „Circulația sângelui: insuficiență cardiacă” a arătat că oamenii care mănâncă pește prăjit cel puțin o dată pe săptămână au un risc cu 48% mai mare de a suferi de insuficiență cardiacă, potrivit berkleywellness.com.

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Citeste si: Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Nu este prima dată când se trage un semnal de alarmă în legătură cu includerea peștelui prăjit în alimentație.

Macrou prăjit. Risc crescut de accident cerebral

Macrou prăjit. Alte cercetări din 2005 au arătat că persoanele care îl consumă constant sunt cu 44% mai expuși riscului de a face un accident cerebral.

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Și dacă nu ești, încă, convinsă că ar trebui să gătești peștele într-un mod mai sănătos, află că un studiu din 2011 a arătat că unul dintre motivele pentru care în sudul SUA sunt mai multe cazuri de atac cerebral este faptul că oamenii de acolo mănâncă mai mult pește prăjit.

Macrou prăjit devine extrem de periculos

Peștele îți protejează sistemul cardiovascular, dar când este prăjit, devine extrem de periculos pentru sănătate din cauza conținutului ridicat de grăsime.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Macrou prăjit. Un nivel mare de colesterol duce la blocarea vaselor de sânge sau la boli de inimă. Somonul, de exemplu, este un pește extrem de sănătos, datorită nivelului mare de acizi grași omega 3, însă aceste proprietăți se pierd atunci când îl gătești în ulei.

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Beneficiile consumului de pește pentru sănătate

Peștele conține numeroși nutrienți importanți, precum și proteine și vitamina D. În plus, este una dintre cele mai bune surse de omega 3 din lume.

Îl poți consuma fiert, pe grătar sau gătit la cuptor, dacă vrei să te bucuri de aceste beneficii, scrie unica.ro

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

Somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul se numără printre cele mai sănătoase tipuri de pește, deoarece au o cantitate mai mare de omega 3.

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Macrou prăjit. Vitamina D pentru sănătate

În plus, au și vitamina D, un nutrient care se găsește în foarte puține alimente.

Acizii grași sunt foarte importanți pentru buna funcționare a creierului și au un rol important în prevenția unor boli grave.

Este recomandat să consumi pește de două-trei ori pe săptămână.

Macrou prăjit. Peștele este bun și pentru sănătatea psihică. Studiile au arătat că acest aliment este foarte eficient în tratarea depresiei și îl face pe consumator mai fericit.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro

Acizii grași omega 3 au un rol important în acest sens, pentru că protejează creierul și țin departe bolile psihice. Dacă vrei să ai vedere bună și la bătrânețe, ar trebui să mănânci pește cât mai des.

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Citeste si: Macrou marinat. Rețeta care te va face să iubești peștele

Tot acizii grași omega 3 au rolul de a lupta împotriva bolilor de ochi și previn îmbătrânirea prematură a vederii. Este de ajuns să consumi pește o dată pe săptămână pentru a reduce cu 53% riscul de a suferi de o boală a ochilor.

Beneficiile macroului pentru sănătate

De provenienţă atlantică, macroul este mai des întâlnit pe coasta nord-americană şi pe cea europeană, dar şi în Marea Nordului sau cea Mediterană. Se deplasază în bancuri care se apropie de ţărmuri vara pentru a se hrăni cu peşti mici şi creveţi și merită să îi fie cunoscute mai bine calităţile.

Macrou prăjit. Beneficii pentru organism

Ceea ce mulţi nu ştiu este că macroul ajută organismul să lupte împotriva bolilor de inimă, accidentelor cerebrale, tensiunii şi colesterolului. Deoarece e mai greu să ajungă în stare proaspătă în pescării sau în magazine, macroul este consumat pe piața din România adesea sub formă de conservă.

Rol în funcționarea sistemului nervos

Recunoscute pentru calitatea lor, conservele de macrou în ulei vegetal şi macrou în sos tomat aduc pe mesele românilor o carne delicioasă şi sănătoasă, cu un aport considerabil de acizi graşi (omega 3) şi de vitamina B12 care fac din acest peşte un aliment cu rol puternic în menţinerea funcţionării normale a sistemului nervos şi a formării sângelui. În plus, macroul este bogat în niacină (Vitamina B3), colină, folați, vitaminele E, D, A, K şi C, fiind totodată sursă de proteine.

Macrou prăjit rețetă simplă și extraordinar de delicioasă

Dacă totuși nu puteți să renunți la macroul prăjit, uite o rețetă extrem de delicioasă!

Macrou prăjit. Ingrediente 

  • 4 macrouri
  • faina
  • sare
  • boia dulce

macrou prajit reteta sanatate
macrou prajit reteta sanatate

Citeste si: 5 vitamine si minerale esentiale care iti lipsesc din alimentatie. De numarul 4 se fereste multa lumea

Mod de preparare

  • Pestele se curata si se taie bine
  • Se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie
  • Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare.
  • Peste se tavaleste prin faina si se pune la prajit in uleiul incins
  • Se intoarce pe ambele partzi pana se rumeneste frumos
  • Macrou prăjit -  Se manaca cu mamaliga si musdei de usturoi


Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Alimente care ard grasimile si accelereaza metabolismul

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies