Magie la sticluta! Afla cum iau nastere parfumurile personalizate si cunoaste-o pe creatoarea lor, Irina Chirica!

Magie la sticluta! Afla cum iau nastere parfumurile personalizate si cunoaste-o pe creatoarea lor, Irina Chirica!
Magie la sticluta! Afla cum iau nastere parfumurile personalizate si cunoaste-o pe creatoarea lor, Irina Chirica!

ZENTIO este un brand de parfumuri personalizate ce ofera o experienta unica femeilor care aleg sa le poarte.

Irina Chirica este o tanara ambitioasa din Chisinau, Republica Moldova, care creeaza parfumuri personalizate sub umbrela ZENTIO. Am cunoscut-o la evenimentul Sanda’s BOOK Brunch si ne-am indragostit de aromele parfrumurilor sale. Asa ca ne-am gandit sa vorbim cu ea si sa aflam mai multe.

1. Pentru cine nu te cunoaste, spune-ne ce inseamna Zentio si cine este Irina Chirica!

ZENTIO este locul unde iti descoperi propriul parfum.

In Atelierul ZENTIO lasam la o parte prejudecatile despre cum trebuie sa mirosim, si pornim intr-o mica aventura in care ne largim orizonturile despre adevaratele noastre preferinţe olfactive. Pe baza acestor revelatii, alegem notele pentru parfum una cite una,  cream apoi o aroma pesonalizata, din ingrediente naturale, pe care o vei purta doar tu.

Irina Chirica este gazda ZENTIO. Sunt un om curios si hedonist din fire. Am 27 de ani, traiesc in Chisinau.

Am facut traducere la facultate, lucrez in domeniul IT (part time acum), pictez in timpul liber si m-am regasit in arta parfumeriei, avind o afinitate deosebita fata de mirosuri. Am o realitate nasocentrica si sunt fericita cu acest status-quo.

2. Cum ti-a venit ideea de a concepe parfumuri personalizate?

Initial am inceput sa studiez si sa experimentez pentru a-mi crea o aroma proprie, unica, irepetabila.

Apoi am fost curioasa cum ar fi sa traspun in parfum personalitatea altor oameni, placerile lor si cele mai frumoase amintiri. De aici s-a nascut ZENTIO – Parfum Personalizat.

3. Caror tipuri de femei se adreseaza parfumurile tale?

Femeilor care nu sufera de anosmie (incapacitate de a percepe mirosuri)J. Vorbind serios, parfumul personalizat este pentru oamenii care se cunosc, si au o relatie de profund respect cu ei insisi.

Este pentru persoane contiente de sine, care stiu ce vor au raspuns la DE CE?-urile din viata lor.

Irina Chirica
Irina Chirica 4. Care este procesul pe care trebuie sa il urmeze doritoarele de parfumuri personalizate?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Crearea unui parfum personalizat necesita ceva timp.

Procesul incepe cu descoperirea preferintelor in materie de mirosuri intr-o sedinta de introducere. Apoi, in baza acestor preferinte, probam diferite arome, pentru a selecta notele parfumului. In baza aromelor selectate de catre client, creez 2 mostre de parfum. Viitorul proprietar al aromei primeste aceste 2 mostre si le testeaza, citeva zile, pentru a intelege cum il fac sa se simta aceste arome, apoi o alege pe cea care-i place mai mult.
Si desigur, isi alege numele pentru parfum.

5. Cum stii ce aroma se potriveste unei anumite persoane?

Alegerea aromelor o facem impreuna cu persoana care-si creeaza parfumul personalizat. Pina la urma, orice parfum trebuie testat pe piele si fiecare decide singur ce i se portiveste.  Cu toate astea, sunt indicii care ma ajuta sa potrivesc o aroma cu o persoana, mai mult sau mai putin intuitiv.

Indiciile ar fi modul de viata, activitatile preferate, preferintele culinare, vestimentatia, gesturile. Cineva activ si energic oricum prefera arome proaspete, energizante, iar o persoana mai melancolica este atrasa de arome calde, florale-dulci.

6. Ai avut si cliente nemultumite de rezultat? Daca da, de ce crezi ca s-a intamplat acest lucru?

Da, am avut situatii cind a fost nevoie sa modificam putin aroma finala. Se intimpla in situatii cind este o discrepanta intre adevaratele preferinte si ceea ce alegem. In astfel cazuri, e nevoie de un pic mai multa investigare si un grad de adaptabilitate si sensibilitate din partea mea. Capacitate de a citi uneori printe cuvinte si de a observa limbajul non-verbal exprimat de persoana din fata mea. Cineva poate avea prejudecati fata de citrice si sa nu recunoasca din prima ca ii plac – iar datoria mea este sa descopar aceste momente.

7. Dintre toate parfumurile create, care ti-a ramas la suflet?

In fiecare aroma pun suflet, ingrediente naturale si dragoste. Mi-a ramas aproape de inima aroma creata pentru Lilu (presentatoare la o televiziune din Moldova). Este o aroma fina, eleganta, misterioasa si plina de naturalete. Detalii aici: http://test.zentio.eu/?p=94.

8. Ce preturi au parfumurile tale?

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Daca este sa convertesc in lei, ar fi de la 150 la 250 de lei pentru aromele din linia ZENTIO, si 400 – 600 lei pentru parfumul personalizat.

9. Te-ai gandit sa te extinzi si in Romania? Ai primit cereri de parfum si de la fetele de aici?

Am primit cereri deja si chiar am lansat un parfum in cardul unei colaborari cu Bookleta, care se numeste Bookaholic Femme. Pentru un parfum personalizat, este  nevoie de intilniri cu prezenta fizica si analizez la moment optiunile despre cum am putea oferi aceasta placere si femeilor din Romania.

10. Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

Pentru moment, avem doua arome disponibile in atelier (si online) – ZENTIO Spring si Bookaholic Femme.  Lucrez acum la lansarea citorva arome noi – ZENTIO Summer – o aroma de vara,  si parfumul IaMea – pentru femeile indragostitele de Ie si traditii romanesti.

Vor aparea si colaborari cu designeri vestimentari in citeva luni. Vom anunta detalii curind.

Gasesti mai multe informatii despre ZENTIO pe Zentio.eu.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies