Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?

Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?
Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?

Orice relatie iti ofera un anumit grad de vulnerabilitate in fata partenerului tau. Acest partener este persoana cu care iti petreci marea majoritate a timpului.

Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat? Orice relatie iti ofera un anumit grad de vulnerabilitate in fata partenerului tau. Acest partener este persoana cu care iti petreci marea majoritate a timpului, este persoana care te cunoaste si cand te simti bine si cand te simti rau. Este persoana care itis tie toate slabiciunile si, daca nu te iubeste suficient, poate profita de acestea si te poate rani.

Sa fii inselata iti poate provoca o mare suferinta. Fie ca alegi sa ramai, fie ca alegi sa pleci, nu este deloc usor sa te vindeci de rana provocata de tradare. Si iti va fi greu sa ai incredere din nou. Te afli in aceasta situatie si nu stii ce sa faci? Iata ce factori ar trebui sa iei in considerare inainte de a te decide.

Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?
Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?[Sursa foto: PixaBay]

Ar trebui sa mai ai incredere sau nu?

Daca intrebi un psiholog, ti se va spune ca raspunsul depinde de o serie de factori. Si se poate porni de la motivul pentru care te-a inselat. Cel mai bun indicatori al urmatorului pas intr-o relatie cu probleme este intelegerea a ceea ce a determinat persoana sa insele in primul rand.

Unele motive ale indifelitatii sunt patologice. Poti avea socul sa descoperi ca partenerul tau este narcisist, ori dependent de companie fizica ori sociopat. Poti avea tristetea sa descoperi ca partenerul te-a inselat din motive de razbunare ori pentru ca isi doreste sa puna capat relatiei si asteapta ca tu sa fii cea care initiaza. Asta se intampla deseori pe fondul altor probleme de cuplu. Uneori, motivele pentru care cineva alege sa o ia pe drumul inselatului nu sunt chiar atat de grave.

Poate sa fie un simplu moment gresit si trecator. Poate sa fie criza varstei mijlocii ori poate ca pur si simplu i-a sarit intamplator in cale o femeie atat de atragatoare incat nu i-a putut rezista. Partenerul tau poate chiar sa sufere de anumite probleme mentale cum ar fi depresia si, in loc sa isi trateze problemele, cauta  alinare temporara.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Motivele inselatului

Cand motivul infidelitatii este legat de problemele pe care le experimenteaza relatia, deseori relatia nu mai are un viitor. Daca insa motivul infidelitatii este unul individual, abordarea problemelor acelei persoane ar putea insemna ca increderea poate fi recastigata.

Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?
Mai poți avea încredere în cel care te-a înșelat?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce se intampla dupa ce ai fost inselata?

Daca ai fost victima infidelitatii, este important sa iti analizezi sentimentele. Si mai important este sa nu actionezi impulsiv sub influenta acestora. Oricat de grea ar parea situatia, trebuie sa iti aloci timp sa te linistesti si sa lasi sa treaca valul initial de emotii. Da-ti timp sa suferi, sa te stabilizezi, apoi sa te decizi. Daca iti doresti sa incerci din nou, felul in care partenerul se poarta in urma consecintelor este un bun indicator al succesului relatiei.

Exista mai multe semne care arata ca un cuplu poate sa ramana solid in continuare. In primul rand, vorbim de regretul real al partenerului infidel. Apoi, vorbim despre asumarea responsabilitatii. Si, cee ace trebuie sa se intample firesc, partenerul sa rupa orice legatura cu persoana cu care te-a inselat. Conteaza apoi si sinceritatea partenerului infidel in legatura cu problemele pe care le are si ceea ce ar trebui sa faca ca sa le resolve. Increderea poate fi restabilita doar prin sinceritate.

Citeste si: De ce înșală femeile. Reprezentantele sexului frumos trădează mai mult decât bărbații

Citeste si: Ai inselat o zodie? De cine trebuie sa fugi, daca mai vrei sa traiesti



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies