Găluștele de ricotta cu spanac se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de găluște de ricotta cu spanac.
Rețetă de găluște de ricotta cu spanac
Rețeta delicioasă de găluște de ricotta cu spanac, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de găluște de ricotta cu spanac este de 30 de minute
Timp de preparare - o oră
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta de găluște de ricotta cu spanac este pentru 4 persoane
Ingrediente – găluște de ricotta cu spanac
- 600 g de spanac proaspăt
- 400 g de ricotta
- 100 g de pesmet
- 100 g de parmezan ras
- 4 ouă, la temperatura camerei
- 3 linguri de griș
- Făină
- 3 cutii de roșii în bulion, tocate
- 2 lingurițe de busuioc
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - găluște de ricotta cu spanac
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de găluște de ricotta cu spanac, este să începem prin a încinge uleiul într-o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care am așezat o deja pe aragaz. În aceasta, vom începe prin a adăuga spanacul, pe care îl vom lăsa pe foc timp de aproximativ 5 minute astfel încât în acest interval de timp, acesta să se înmoaie.
- În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ricotta, alături de spanac, pesmet, dar și parmezan, ingrediente pe care le vom amesteca împreună.
- După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, pe care vom presăra câteva linguri de făină astfel încât pe toată suprafața sa să ajungă. Vom începe apoi prin a pune cu ajutorul unei lingurițe, din amestecul cu spanac, direct pe tava pe care am presărat făină, astfel încât să o lăsăm fie într-o formă rotundă de bilă, fie mai lunguiață, în funcție de preferințe. Exact așa vom face și cu restul compoziției noastre, iar în cazul în care compoziția este destul de mare, vom avea nevoie de o a 2-a tavă.
- În continuare, roșiile noastre se vor amesteca cu puțină sare dar și cu busuioc și le vom pune într-un vas termorezistent pentru a-l introduce în cuptor timp de aproximativ 10 minute.
- În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care am adăugat deja apă, dar și puțină sare, și vom aștepta ca apa să ajungă la punctul de fierbere, iar abia în momentul în care a dat în clocot vom adăuga și găluștele noastre pe care le-am format pe tavă. Acestea trebuie să fie lăsate la fiert timp de aproximativ 2 minute sau până când vor începe să plutească la suprafața apei. Le vom scoate cu ajutorul unei palete le vom scurge foarte bine și le vom așeza peste roșii pentru a le introduce în cuptor timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și găluștele noastre delicioase din tavă, urmând să le presărăm deasupra cu puțin parmezan pe care l-am ras în prealabil, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.