Iancu Sterp a explicat cum pregătește pastrama de oaie și care este amestecul de condimente pregătit de mama Geta.
Familia Sterp este cunoscută și apreciată pentru faptul că se dedică în totalitate muncii de acasă, iar când vine vorba de stâna de oi, mama Geta și copiii pregătesc cele mai gustoase preparate pentru a fi scoase la vânzare.
Mama Geta: Ce faceți aici?
Iancu: Ce crezi că facem? Ne-am apucat să facem pastramă. Mai avem pe aceasta să o luăm de pe oase, am făcut 3, asta e a 4-a. Sunt pregătite pentru condimente. Draga mea, mi-ai adus usturoiul? L-ai curățat?
Denisa: Îl curăț acum.
Iancu: Am venit la mama să ne facă condimentele. Am băgat usturoi, cimbru, boia dulce.
Mama Geta: Și sare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Iancu: Acesta este condimentul pe care îl vom băga la pastramă. Îl prepară mama Geta pentru că ea le are mai bine cu simțul. Condimentul este gata.
Mama Geta: Ce bine arată! Ce miros are de la usturoi!
Iancu: Aici e 90% usturoi. 85%.
Mama Geta: Ce fain arată cimbrul! Ce verde e! Când pui asta pe grătar, îți omori femeia.
Cum pregătește Iancu Sterp pastrama de oaie?
Mama Geta și Iancu, fiul cel mic, au început să realizeze pastrama de oaie, iar tânărul a explicat, pas cu pas, cum este realizată, dar și care sunt condimentele care ajută la un gust inedit.
Iancu: Este gata și condimentul. Băgăm bine condimentul să aibă gustul bun când o puneți pe grătar. Eu vreau să vă spun că pentru mine, pastrama aceasta de oaie este o trufanda. O delicatețe pe care nu o găsiți la orice colț, mai ales făcută cum o facem noi, din oile crescute 100% Bio, care merg pe câmp, mănâncă porumb, beau apă de la râu. Oi crescute natural, carne 100% Bio, cu usturoi Bio, așa ceva chiar nu găsiți oriunde. Grăbiți-vă cât mai este, după postarea asta, îmi va bubui telefonul. Eu știu cum se întâmplă cu pastrama. Și pe lângă faptul că este 100% Bio, pastrama este și foarte fragedă pentru că sunt niște miei de anul trecut. Nu au împlinit nici măcar un an. Carne fragedă. Acum timpul este cel mai potrivit pentru că dacă este foarte frig afară, e timpul pentru pastramă. Facem aceeași procedură și cu celelalte bucăți. O lăsăm 3 zile la macerat.
@sterpiancu Comenzi în privat la contul de Instagram BUNATATI_MAMA_GETA 👍
♬ sunet original- Sterp Iancu