Mămăliga cu tocăniță de legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mămăligă cu tocăniță de legume.
Rețetă de Mămăligă cu tocăniță de legume
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cât timp se fierbe mămăliga. Cea mai simpla rețetă de mămaligă gata în 10 minute!
Citește și: Cheesecake cu afine. Arată mai ceva ca în povești!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru legume
- 350 g de roșii cherry sau normale
- o vânătă de dimensiuni mai mari
- un dovlecel
- un ardei gras roșu
- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
- câteva frunze de busuioc proaspăt
ingrediente pentru mămăligă
- 400 g de mălai
- 3 lingurițe de sare
- 1 L de apă
- o lingură și jumătate de ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara mămăliga. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, sau de un ceaun, în care vom pune prima și prima dată apa, la fiert. Așteptăm ca aceasta să dea în clocot, iar ulterior adăugăm și sare, după gust, și începem să turnăm întreaga cantitate de mălai, însă treptat, în ploaie, timp în care vom continua să amestecăm constant cu ajutorul unei linguri de lemn, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. După ce întreaga cantitatea de mălai a fost adăugată, focul se dă mai mic, iar deasupra vom pune un capac, pentru a o lăsa o să fiarbă, amestecând din când în când.
- A venit momentul să ne ocupăm și de legumele noastre. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem să tăiem toate legumele în bucăți de dimensiuni mai mici sau mai potrivite, în funcție de preferințe, luând rând pe rând roșiile cherry sau normale, în funcție de alegerea făcută, vânăta, dovlecelul, ardeiul gras roșu, dar și căței de usturoi. Toate acestea, se vor pune în boluri separate, până când le vom găsi împreună.
- Prin urmare, acum că toate legumele noastre sunt pregătite pentru a fi gătite, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga lingurile de ulei, dar și usturoiul. Usturoiul se gătește preț de câteva minute, însă fără să-l lăsăm să se înmoaie. Imediat apoi, vom adăuga rând pe rând toate bucățile tăiate de legume, timp în care continuăm să le amestecăm unele cu altele, pentru ca acestea să se găsească împreună. Ne dorim ca legumele să fie puțin crocante, așa că în funcție de asta, vom mai lăsa puțin în tigaie.
- Acum că atât mămăliga, cât și legumele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să răsturnăm mămăliga pe un fund de lemn sau pe un platou de dimensiuni mai mari, iar ulterior, în momentul în care mămăliga este încă, caldă, o vom întinde ușor cu ajutorul unei linguri de lemn, astfel încât să formăm un pat pentru legumele noastre, pentru ca ulterior să luăm din amestecul de legume și să îl așezăm deasupra acesteia.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, după ce vom adăuga, după preferințe, și puține frunze de busuioc proaspete deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.