Iată o alternativă la mămăliga tradiţională fiartă – mămăligă la cuptor cu bacon şi spanac. Cu toate că durează puţin mai mult să preparaţi această reţetă, rezultatul final este unul mai hrănitor şi mai gustos.
5 paşi pentru a prepara mămăligă la cuptor cu bacon şi spanac:
1. Se încălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius şi se unge cu puţin ulei un vas de copt. Se găteşte baconul într-o tigaie adâncă, la foc mediu, până când începe să fie crocant pe margini, între 8 şi 10 minute.
2. Se adaugă ceapa şi se găteşte încă 3-4 minute sau până când aceasta se înmoaie. Se amestecă şi spanacul mărunţit şi se mai lasă pe foc timp de aproximativ 30 de secunde, cât să se ofilească puţin spanacul. Se închide focul.
3. Se bat ouăle într-un castron mare, se adaugă laptele, mălaiul în ploaie şi 1/3 cană cu parmezan ras. Se adaugă şi amestecul de bacon şi spanac fiert, împreună cu sarea şi o cantitate generoasă de piper negru proaspăt măcinat. Se toarnă compoziţia în vasul de copt pregătit.
4. Se adaugă şi cănile cu apă fierbinte şi se amestecă bine pentru a se combina. Se lasă la cuptor pentru 50-60 de minute. După 20 de minute la cuptor, se amestecă bine compoziţia, pentru a vă asigura că mămăliga se coace uniform. Continuaţi gătirea până când mămăliga are un aspect ferm şi auriu-maro, iar un cuţit introdus în ea iese curat.
5. Se presară 1/3 cană de parmezan ras pe partea de sus, în timp ce caserola cu mămăliga este încă fierbinte. Se poate servi cald sau rece.
Poftă Bună!