Mananca, bea, bucura-te de sarbatori si tine kilogramele departe

Mananca, bea, bucura-te de sarbatori si tine kilogramele departe
Mananca, bea, bucura-te de sarbatori si tine kilogramele departe

Pentru cei mai multi dintre noi, apropierea sarbatorilor de Craciun si Anul Nou inseamna cel putin contact vizual cu cantitati excesive de mancare si bautura.

Exista tentatii la fiecare pas, in aceasta perioada, in fiecare vizita pe care o faci sau o primesti, tentatii care se pot traduce prin multe petreceri, pranzuri, nopti in oras, seri in familie sau alaturi de prieteni, toate acestea ducand la dificultati de a intra in blugi.

Dar poti citi mai jos pentru a vedea care este posibilitatea sa te rasfeti de Craciun fara sa adaugi kilograme in plus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cina de Craciun
1. O optiune extraordinara pentru tine poate fi curcanul. Este bogat in proteine si in multi alti nutrienti care ajuta sistemul imunitar. Dar, cel mai bun lucru este ca are foarte putine calorii si grasimi fata de celelalte tipuri de carne, in special daca optezi pentru piept de curcan fara pielita (curcanul are 140 de calorii si 1,8g de grasime, fata de alte carne care are 160 de calorii si 5,9g de grasime).


2. Nu turna ulei, slanina, unt sau margarina peste curcan cand il prepari la cuptor. Daca trebuie sa-l ungi cu ceva, foloseste o perie de patiserie pentru a-l acoperi cu un strat fin de ulei in loc sa torni cu lingura.
3. Inlatura pielita. 15g contin 70 de calorii si 6g de grasime – si toate astea intr-o inghititura.
4. Adauga in farfuria ta legume traditionale de sezon cum ar fi varza rosie, morcovi sau conopida.
Cu cat este mai colorata farfuria ta, cu atat ai parte de nutrienti mai variati.
5. Prepara legumele cat mai mult la cuptor sau la abur si evita prajirea lor in foarte mul ulei.
6. Daca vei folosi sosul de la carne, scurge-l de grasime inainte.
7. Daca nu poti sa rezisti budincii de Craciun, serveste doar o portie mica. O portie de 100g are in medie 330 de calorii si 11,8g de grasime.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Bauturile de Craciun
1.

Bea vinul cu apa minerala pentru a „beneficia” de jumatate din numarul de calorii. Daca nu obisnuiesti sa bei combinat cu apa minerala, opteaza penru un vin sec alb sau rosu, acestea continand mai putine calorii decat cele dulci. Jumatate de sticla de vin alb sau rosu contine 250 de calorii.
2. Daca vei bea bauturi spirtoase, ai grija sa torni bautura in pahar inainte de a pune gheata sau lamaia, pentru a sti exact ce cantitate bei.
Nu uita ca portiile de acasa vor fi mai mari ca cele din localuri, asa incat si caloriile se vor dubla.
3. Amesteca bauturile spirtoase cu sucuri fara calorii cum ar fi cola diet, limonada fara zahar sau apa tonica.
4. Stai departe de bere sau cidru, acestea fiind pline de calorii (circa 160).
5. Alege cocktail-urile cu grija. Incearca sa eviti orice bautura care se face cu frisca, lapte de nuca de cocos sau siropuri – sunt doldora de calorii.
Si nu uita: cu cat cocktail-ul contine mai multe shot-uri, cu atat are mai multe calorii.
6. Evita lichiorurile cu crema dupa masa. Daca vrei sa termini masa cu stil, poti bea coniac. Cele mai multe lichioruri cu crema contin 80-100 de calorii la 25ml fata de 50 de calorii din coniac.
7. In final, ai putea sa te oferi sa conduci din cand in cand catre si de la petreceri, astfel nemaiexistand tentatia de a bea altceva in afara de bauturi cu foarte putine calorii.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies